.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

logo

Με επιτυχία συνεχίζεται η δωρεάν πιλοτική υπηρεσία μετακίνησης πολιτών (FLEX BUS)  από τον ΟΣΕΘ, η οποία ξεκίνησε στις 21.03.2022 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου MultiDEPART, συντονιστής του οποίου είναι το ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ. Η περιοχή κάλυψης περιλαμβάνει τους οικισμούς Νέο Ρύσιο – Ταγαράδες - Αγ. Παρασκευή - Σουρωτή – Βασιλικά και Αγ. Αντώνιο.

Περισσότεροι από 60 χρήστες έχουν ήδη εγγραφεί στην εφαρμογή της Nemi και έχουν υλοποιηθεί επιτυχώς δεκάδες δρομολόγια ανταποκρινόμενα στη ζήτηση. Οι χρήστες της υπηρεσίας μπορούν μέσω της δωρεάν εφαρμογής “Nemi” (Android, iOS) να προγραμματίζουν έως 48 ώρες πριν τη μετακίνηση τους, επιλέγοντας ως προέλευση – προορισμό μία από τις υπάρχουσες στάσεις που βρίσκονται στις περιοχές.

Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται και τηλεφωνικά στο 2316020774 (ΔΕΥ-ΠΑ, 08:00-16:00) με κράτηση θέσης. Η υπηρεσία λειτουργεί τις καθημερινές (ΔΕΥ-ΠΑ) τις ώρες 10:00 -18:00, με προβλεπόμενη διάρκεια λειτουργίας ενός μήνα από την ημερομηνία έναρξής της. Η αφετηρία και ο τερματισμός της διαδρομής είναι παραπλεύρως του Τερματικού Σταθμού ΙΚΕΑ και οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν εύκολα το σημείο όπου βρίσκεται το όχημα εξυπηρέτησης μέσω της αντίστοιχης πινακίδας (σημαίας banner).

Οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα ισχύοντα μέτρα COVID-19 (χρήση μάσκας υψηλής προστασίας) που εξακολουθούν να εφαρμόζονται στις δημόσιες συγκοινωνίες.

mobility picture 

Σχετικά με το EIT Urban Mobility

eu logo 

Tο έργο MultiDepart συγχρηματοδοτείται από το EIT Urban Mobility.

Το EIT Urban Mobility, μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στοχεύει στην επιτάχυνση των λύσεων και της μετάβασης προς ένα σύστημα μεταφορών με επίκεντρο τον χρήστη, ολοκληρωμένο και πραγματικά πολυτροπικό. Ως η κορυφαία ευρωπαϊκή κοινότητα καινοτομίας για την αστική κινητικότητα, το EIT Urban Mobility εργάζεται για να διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ πόλεων, βιομηχανίας, ακαδημαϊκού κόσμου, έρευνας και καινοτομίας για την επίλυση των πιο πιεστικών προκλήσεων κινητικότητας των πόλεων. Χρησιμοποιώντας τις πόλεις ως ζωντανά εργαστήρια, οι εταίροι της βιομηχανίας, της έρευνας και των πανεπιστημίων θα δείξουν πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να λειτουργήσουν για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων σε πραγματικές πόλεις μεταφέροντας ανθρώπους, αγαθά και απορρίμματα με πιο έξυπνους τρόπους.

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.