.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: SAFEWAY2SCHOOL
Τίτλος έργου: Integrated system for safe transportation of children to school
Διάρκεια: 36 μήνες (01/06/2008- 31/05/2012)

Περιγραφή: Το SAFEWAY2SCHOOL στοχεύει στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την ενσωμάτωση και την αξιολόγηση τεχνολογιών οι οποίες παρέχουν μια ολοκληρωμένη υπηρεσία ασφαλής μεταφοράς για τα παιδιά, από την πόρτα του σπιτιού τους μέχρι την πόρτα του σχολείου και αντίστροφα, που περιλαμβάνει εργαλεία, υπηρεσίες και εκπαίδευση για όλους τους βασικούς παράγοντες της σχετικής αλυσίδας μεταφορών. Η ολοκληρωμένη αυτή υπηρεσία, παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα και περιλαμβάνει τον βέλτιστο σχεδιασμό διαδρομής και την αλλαγή δρομολόγησης για τα σχολικά λεωφορεία με στόχο τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας, εφαρμογές ασφάλειας επί του οχήματος (για έλεγχο ταχύτητας και εφαρμογής ζωνών ασφαλείας), «έξυπνες» στάσεις λεωφορείων, αποτελεσματικά συστήματα προειδοποίησης και πληροφόρησης για οδηγούς λεωφορείων, παιδιά, γονείς καθώς και την περιρρέουσα κυκλοφορία,· καθώς και προγράμματα κατάρτισης για όλους τους εμπλεκομένους φορείς. Η αποτελέσματα του έργου θα εγκατασταθούν σε 4 τοποθεσίες σε όλη την Ευρώπη, στη Σουηδία, την Αυστρία, την Ιταλία και την Πολωνία ·για να αξιολογηθούν ως προς τη χρηστικότητα, την αποτελεσματικότητά τους, την αποδοχή από τον χρήστη και τη βιωσιμότητα τους στην αγορά.

Στόχοι: Κύριος στόχος του έργου είναι η ενοποίηση επιμέρους συστημάτων σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα για τον εντοπισμό του οχήματος, τον σχεδιασμό της διαδρομής, για καθοδήγηση, για επικοινωνία οχήματος με την υποδομή, GPRS, κλπ. με σκοπό την αύξηση της ασφάλειας της μεταφοράς των παιδιών από την πόρτα τους στο σχολείο και αντίστροφα.

Κύρια επιτευγματα του έργου είναι τα παρακάτω

  • Ολιστική αντιμετώπιση του θέματος της σχολικής μεταφοράς, από πόρτα σε πόρτα.
  • Ανάπτυξη και ενοποίηση 7 διαφορετικών συστημάτων στην υποδομή, στο όχημα και στο χρήστη.
  • Ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού οδηγών, παιδιών, γονέων για τη χρήση του συστήματος και για εκμάθηση γενικών κανόνων οδικής συμπεριφοράς κατά τη σχολική μεταφορά.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Στο έργο SAFEWAY2SCHOOL, το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ έχει αναλάβει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

  • • Τεχνικός Συντονιστής Έργου.
  • • Επικεφαλής των εργασιών για την ανάπτυξη της διεπαφής χρήστη σε κινητά τηλέφωνα.
  • • Επικεφαλής των πλάνων για τις πιλοτικές δοκιμές του εργου.
  • • Επικεφαλής για την ανάπτυξη του αλγορίθμου επαναδρομολόγησης των σχολικών λεωφορείων.
  • • Επικεφαλής για την ανάπτυξη του υλικού για το e-learning.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:
Ελένη Χαλκιά
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310 498 453 & +30 211 1069 599

 

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.