.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: PROLOGUE
Τίτλος έργου: Promoting real life Observations for Gaining Understanding of road behaviour in Europe
Διάρκεια: 24 μήνες (01/08/2009 – 31/07/2011)

Περιγραφή: Το έργο PROLOGUE συνέβαλε στη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων στην Ευρώπη αναπτύσσοντας περαιτέρω και δοκιμάζοντας τη μεθοδολογία της νατουραλιστικής παρατήρησης (διεξαγωγή δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες). Διεξήχθη ολοκληρωμένη βιβλιογραφική ανασκόπηση και μια σειρά από δοκιμές πεδίου μικρής κλίμακας, που οδήγησαν τους εταίρους του έργου να καταλήξουν σε συστάσεις και την ανάπτυξης προσχέδιου διεξαγώγης μεγαλύτερης κλίμακας μελέτης σε πραγματικές συνθήκες στην Ευρώπη. Το προσχέδιο περιέχει τα ερευνητικά ερωτήματα, τη μεθοδολογία και τις τεχνολογίες για τη συλλογή, αποθήκευση, μείωση, εξόρυξη και ανάλυση δεδομένων.

Στόχοι: Το έργο PROLOGUE είχε στόχο να αξιολογήσει τη σκοπιμότητα και τη χρησιμότητα μιας μεγάλης κλίμακας Νατουραλιστική μελέτης τηςΟδήγησης - Naturalistic Driving (ND) στην Ευρώπη και να διατυπώσει συστάσεις για αντίστοιχη μελλοντικήμεγάλης κλίμακας μελέτη. Το ενδιαφέρον του έργου εστιάζε στην οδική ασφάλεια και ενδιαφερόμενοι δεν ήτανμόνο οι ερευνητές, αλλά και η αυτοκινητοβιομηχανία, οι ασφαλιστικές εταιρείες, η αστυνομία, διάφοροι οργανισμοί και οργανώσεις των χρηστών του δρόμου, οι οργανισμοί εκπαίδευσης και πιστοποίησης οδηγών, οι οδικές αρχές και οι εθνικές και περιφερειακές αρχές. Το έργο είχε επίσης ενδιαφέρον για την προστιθέμενη αξία της προσέγγισης φυσιοκρατικής παρατήρησης για περιβαλλοντικά ζητήματα που σχετίζονται με τις μεταφορές, π.χ. θέματα οικολογικής οδήγησης και διαχείρισης της κυκλοφορίας, π.χ. χωρητικότητα αυτοκινητοδρόμων.

Οι αναλυτικοί στόχοι του PROLOGUE ήταν:

  • Να ορίσει ερευνητικά ερωτήματα για την οδική ασφάλεια που επωφελούνται από την παρατήρηση σε πραγματικές συνθήκες.
  • Να αξιολογήσει την προστιθέμενη αξία της σε σύγκριση με άλλες μεθόδους έρευνας.
  • Να προσδιορίσει άλλους τομείς εφαρμογής και τους αντίστοιχους ενδιαφερόμενους αυτής της ερευνητικής μεθόδου.
  • Να περιγράψει τις τρέχουσες τεχνολογικές δυνατότητες συλλογής και ανάλυσης δεδομένων σε σχέση με τις θεωρητικές απαιτήσεις για τους προσδιορισμένους τομείς εφαρμογής.
  • Να καθορίζει τις μεθοδολογικές και οργανωτικές απαιτήσεις στους καθορισμένους τομείς εφαρμογής.
  • Να επιδείξει τις τρέχουσες τεχνικές, μεθοδολογικές και οργανωτικές δυνατότητες σε μια σειρά δοκιμών μικρής κλίμακας.
  • Να επιδείξει τη χρησιμότητα και την αξία των αποτελεσμάτων αυτής της μεθοδολογίας σε διαφορετικές περιοχές εφαρμογής σε μια σειρά δοκιμών πεδίου μικρής κλίμακας.
  • Να καθοριστούν οι αρχές και οι απαιτήσεις για μια μεγάλης κλίμακας ευρωπαϊκή μελέτη νατουραλιστικής οδήγησης, συνδυάζοντας τις περιοχές ενδιαφέροντος των ενδιαφερομένων που έχουν προσδιοριστεί.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΙΜΕΤ αποτέλεσε έναν από τους βασικούς Πιλότους του έργα, όπου η μελέτη που διεξήχθη εστίασε στην απόσπαση της προσοχής σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης και διοργάνωσε επίσης Πανευρωπαϊκή Ημερίδα με τη συμμετοχή διαφόρων κέντρων, ινστιτούτων από πολλά κράτη μέλη της ΕΕ.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:
Αικατερίνη Τούλιου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310 498 466
Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310 498 453 & +30 211 1069 599

 

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.