.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: ΕΡΜΗΣ
Τίτλος έργου: Συνεργασία Αξιολόγηση και αποτίμηση της επίδρασης φορητών συσκευών στην οδήγηση, με δοκιμές πεδίου σε πραγματικές συνθήκες
Διάρκεια: 30 μήνες (14/12/2010 —13/06/2012)

Περιγραφή: Ο ΕΡΜΗΣ ήταν ένα ελληνικό πιλοτικό έργο, συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (OPC II). Το προτεινόμενο έργο τεκμηρίωσε και υλοποίησε εφαρμογές εντός της νομαδικής συσκευής με προδιαγραφές που απευθύνονται για επαγγελματική χρήση και ιδιαίτερα για στόλους οχημάτων που εκ πληρούν ευαίσθητες μεταφορές. Για την πλήρη τεκμηρίωση των εφαρμογών, εφαρμόστηκε ανθρωποκεντρική μέθοδος, όπου λαμβάνονται υπ’ όψη οι ανάγκες των χρηστών. Οι εφαρμογές που αναγνωρίστηκαν ως οι πιο αντιπροσωπευτικές, αυτές χρησιμοποιήθηκαν σε πραγματικές συνθήκες. Οι εφαρμογές που υλοποιήθηκαν επιτρέπουν αφενός την επικοινωνία του οδηγού με το κέντρο ελέγχου σε περίπτωση συμβάντος (π.χ. βλάβης) ή ατυχήματος και αφετέρου την αυτόματη ενημέρωση του κέντρου ελέγχου για την ποιότητα της οδήγησης των οχημάτων. Με αυτό τον τρόπο, (α) η ενημέρωση των απαραίτητων φορέων (π.χ. ασθενοφόρα, κτλ.) θα μπορεί να χειριστεί κεντρικά από το κέντρο ελέγχου, πράγμα που διασφαλίζει την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των σχετικών φορέων, ενώ (β) το κέντρο ελέγχου θα έχει γνώση για την ποιότητα οδήγησης των οχημάτων του στόλου, πράγμα που διασφαλίζει τον έλεγχο της συμμόρφωσης των οδηγών των οχημάτων του στόλου με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας αλλά και τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν στις μεταφορές ευαίσθητων και επικίνδυνων φορτίων.

Στόχοι: Ο αντικειμενικός σκοπός του έργου ήταν η αποτίμηση της επίδρασης των εφαρμογών που παρέχονται στους οδηγούς μέσω νομαδικών συσκευών (για παράδειγμα πλοηγοί, έξυπνα τηλέφωνα, κτλ.) που χρησιμοποιούνται εντός του οχήματος, καθώς επίσης και η ευρεία ενημέρωση του κοινού σχετικά με την συνεισφορά τους στο χώρο των μεταφορών, δίνοντας έμφαση στην συμβολή τους στην ασφάλεια, στην αποδοτικότητα των μεταφορών και των μετακινήσεων, στην κινητικότητα ανθρώπων και αγαθών και στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Η ανάπτυξη του πλάνου αποτίμησης και των πειραματικών πρωτοκόλλων, όπως και η συνολική ανάλυση των δεδομένων που προέκυψαν από τη μεγάλη κλίμακας δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες στην Αττική με επαγγελματίες οδηγούς.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:
Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310 498 453 & +30 211 1069 599
Αικατερίνη Τούλιου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310 498 466

 

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.