.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: OASIS
Τίτλος έργου: Open Architecture for Accessible Services Integration and Standardization
Διάρκεια: 48 μήνες (01/01/2008 – 31/12/2011)

Περιγραφή: Το πρόγραμμα OASIS αποσκοπεί σε μία ανοιχτή και καινοτόμο αρχιτεκτονική, που βασίζεται στις οντολογίες και στις εννοιολογικές υπηρεσίες, που θα επιτρέψουν τη σύνδεση, τη λειτουργία και την οικονομικά αποτελεσματική αλληλοσύνδεση των υπαρχουσών και νέων υπηρεσιών σε όλους τους τομείς που απαιτούνται για την ανεξάρτητη και αυτόνομη διαβίωση των ηλικιωμένων και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους. Τόσο η ανοιχτή αρχιτεκτονική όσο και τα σχετικά εργαλεία θα καταστούν διαθέσιμα ως ανοιχτός κώδικας. Η φιλικότητα και η αποδοχή από το χρήστη είναι από τις πρωταρχικές προτεραιότητες του OASIS, ενώ θα ακολουθηθεί μία προσέγγιση βασισμένη στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του χρήστη κατά την ανάπτυξη της υπηρεσίας και της εφαρμογής. Το πρόγραμμα OASIS εισάγει ένα καινοτόμο σύστημα, το οποίο θα επιτρέψει και θα διευκολύνει τη διαλειτουργικότητα, δυναμική και αδιάλειπτη συνδεσιμότητα και διανομή του περιεχομένου μεταξύ των διαφορετικών υπηρεσιών και οντολογιών σε όλες τις περιοχές όπου αναπτύσσονται εφαρμογές για τους ηλικιωμένους. Πάνω από 12 διαφορετικοί τύποι υπηρεσιών θα συνδεθούν με το OASIS προς όφελος των ηλικιωμένων, καλύπτοντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους σε σχέση με Εφαρμογές Ανεξάρτητης Διαβίωσης (σύμβουλος διατροφής, προπονητής δραστηριοτήτων, εκπαιδευτές εγκέφαλου και δεξιοτήτων, πλατφόρμα κοινωνικών δραστηριοτήτων, παρακολούθηση υγείας και περιβαλλοντικός έλεγχος) και Εφαρμογές Αυτόνομης Κινητικότητας και Έξυπνου Εργασιακού Περιβάλλοντος (φιλικές προς τους ηλικιωμένους υπηρεσίες πληροφόρησης για τη μεταφορά, καθοδήγηση διαδρομής, προσωπικές υπηρεσίες κινητικότητας, κινητές συσκευές, διεπιφάνεια βιομετρικής πιστοποίησης και πολυμεσική διευκόλυνση διαλόγου καθώς και άλλες εφαρμογές έξυπνου εργασιακού περιβάλλοντος).

Στόχοι: Πιο συγκεκριμένα, το έργο OASIS στοχεύει στην αξιοποίηση των ΤΠΕ και άλλων βασικών τεχνολογιών προκειμένου να παρέχει ολιστικές υπηρεσίες στους ηλικιωμένους για την υποστήριξη της σωματικής και ψυχολογικής τους ανεξαρτησίας, την τόνωση της κοινωνικής ή ψυχολογικής τους δέσμευσης και την ενίσχυση της συναισθηματικής τους ευεξίας. Με αυτόν τον τρόπο, το έργο OASIS αντιμετωπίζει τους βασικούς τομείς των δραστηριοτήτων του που περιλαμβάνουν:

  • ανεξάρτητη διαβίωση και κοινωνικοποίηση
  • αυτόνομη κινητικότητα
  • ευέλικτη εργασιακή ικανότητα.

<

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΙΜΕΤ είναι Εταίροςτου έργου.

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Δρ. Μαρία Πάνου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 211 1069 550

 

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.