.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

e drive academy logo

To e-Drive Academy είναι ένας συνεχώς εξελισσόμενος διαδικτυακός κόμβος ευθύνης του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για θέματα Οδικής Ασφάλειας και αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια που έχει γίνει στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο πεδίο.

Οι βασικοί στόχοι του e-Drive Academy ήταν:

  • Η ανάπτυξη μιας καινοτόμου πλατφόρμας τηλε-εκπαίδευσης που θα αξιοποιεί τις σύγχρονες μεθόδους εκπαιδευτικής αλληλεπίδρασης.
  • Η παροχή ενός ποιοτικού διαδραστικού εκπαιδευτικού περιεχομένου (e-content) γύρω από την Οδική Ασφάλεια και την Κυκλοφοριακή Αγωγή υψηλών προδιαγραφών και αντίστοιχων εγχειριδίων χρήσης.
  • Η σχεδίαση και η μετάδοση της γνώσης ανάλογα με την ηλικία του εκπαιδευόμενου.

Η διαδικτυακή πύλη που έχει δημιουργηθεί (www.edrive.yme.gov.gr), μέσω των υπηρεσιών που παρέχει, στοχεύει στην προσέλκυση πολιτών από όλες τις ηλικίες στις οποίες απευθύνεται, στη διαμόρφωση ώριμης οδικής κουλτούρας για ασφαλή μετακίνηση και στο να αποτελέσει κόμβο διαρκούς ενημέρωσης για το σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης που έχει αναπτυχθεί υποστηρίζεται από ηλεκτρονικά βιβλία και φυλλάδια, από πολυμεσικά διαδραστικά ηλεκτρονικά μαθήματα (SCORM compliant), καθώς και από εκπαιδευτικά παίγνια. Όλα τα προαναφερθέντα εμπεριέχουν ,τόσο εκπαιδευτικό μέρος, όσο και μέρος αξιολόγησης, τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε κατηγορίας εκπαιδευόμενου.

Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο, το οποίο έχει εξολοκλήρου αναπτυχθεί από το Ι.ΜΕΤ., έχει δημιουργηθεί με γνώμονα τη μέγιστη μεταφορά γνώσης ανάλογα με την ηλικία των εκπαιδευόμενων και με το επίπεδο οδηγικής γνώσης και εμπειρίας που ήδη διαθέτουν.

Οι εκπαιδευτικές ενότητες οι οποίες ξεκινούν από τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου αντίστοιχα, στοχεύουν στην έγκαιρη και μεθοδική απόκτηση γνώσεων οδικής συμπεριφοράς, εκκολάπτοντας σταδιακά τη συνείδηση του πολίτη για την ασφαλή και οικολογική οδήγηση και κινητικότητα. Στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχουν αναπτυχθεί και συμβουλευτικοί οδηγοί για γονείς και εκπαιδευτικόυς κάθε βαθμίδας.

Η ηλεκτρονική ακαδημία οδήγησης εκτείνεται στην εκπαίδευση όλων των τύπων οδηγών, σε συμφωνία με το ήδη υπάρχον πλαίσιο των σχολών οδήγησης. Συγκεκριμένα, έχει αναπτυχθεί εκπαιδευτικό περιεχόμενο για αρχάριους οδηγούς και οδηγούς μεγαλύτερης ηλικίας, για επαγγελματίες οδηγούς (οδηγούς λεωφορείων, φορτηγών, ταξί και μοτοσικλετιστές παράδοσης φορτίων) και ευπαθείς χρήστες της οδού (πεζούς, ηλικιωμένους πεζούς, Άτομα με Αναπηρία, ποδηλάτες, μοτοσικλετιστές), καθώς και για εκπαιδευτές οδήγησης. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί ξεχωριστές οριζόντιες εκπαιδευτικές ενότητες πάνω στην Οικονομική/ Οικολογική Οδήγηση και την Αμυντική Οδήγηση.

Η υπηρεσία eDrive Academy ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2015. Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο που είχε αναλάβει να αναπτύξει το Ι.ΜΕΤ. έχει παραδοθεί στην ανάδοχη εταιρεία.

To eDrive Academy ήταν μία υπηρεσία τεχνολογίας των πληροφοριών διάρκειας 12 μηνών, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η αναθέτουσα αρχή ήταν η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. (ΚτΠ Α.Ε.), ενώ φορέας λειτουργίας και κύριος του έργου ήταν το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων. Το Ι.ΜΕΤ. διετέλεσε υπεργολάβος της ανάδοχης εταιρείας COSMOS Βusiness Systems A.E.Β.Ε.

Επικοινωνία: Μαρία Γκέμου, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., +30 2111069553

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.