.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Cloud4All


Σκοπός του Cloud4All (www.cloud4all.info) είναι οποιοσδήποτε άνθρωπος με πρόβλημα προσβασιμότητας στην τεχνολογία λόγω αναπηρίας, ηλικίας, ή γνώσης να μπορεί να έχει πρόσβαση στην τεχνολογία ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ.
Αυτό πραγματοποιείται με την απλούστευση της προσβασιμότητας σε Όλους τους χρήστες (για παράδειγμα σε σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, κτλ.), με την αύξηση της προσβασιμότητας σε μέρη τα οποία είναι απαραίτητο να υπάρχει πρόσβαση από όλους και μάλιστα δωρεάν και την ανάπτυξη της αγοράς των βοηθητικών τεχνολογιών, προκειμένου να εξυπηρετούνται περισσότεροι άνθρωποι, με χαμηλότερο κόστος.
Μέχρι σήμερα οι χρήστες χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τον τύπο τη αναπηρίας τους, ενώ υπάρχουν γενικές οδηγίες για την αύξηση της προσβασιμότητας που αφορούν σε ένα γενικό προφίλ χρηστών. Στο Cloud4all στοχεύουμε στην εξυπηρέτηση κάθε ανθρώπου ξεχωριστά και προσωποποιημένα. Οι ανάγκες και οι προτιμήσεις του καθενός συλλέγονται ξεχωριστά και ανάλογα με αυτές πραγματοποιούνται ρυθμίσεις, οι οποίες μεταβάλλονται αυτόματα ώστε να γίνει προσβάσιμη η συσκευή/εφαρμογή για τον εκάστοτε χρήστη.

Το όραμα του Cloud4All / GPII είναι η δημιουργία υποδομής που υποστηρίζει προσπάθειες (εμπορικές ή όχι) για τα εξής:

  • Τη δημιουργία προσβασιμότητας οικονομικά προσιτής σε όλους (χρήστες, βιομηχανία, κυβερνητικούς φορείς, κτλ.)
  • Την προσβασιμότητα για ακόμα περισσότερους χρήστες από ότι σήμερα (3-15% ανάλογα με τη χώρα)
  • Τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε ομάδες χρηστών που είτε δεν εξυπηρετούνται καθόλου, είτε δεν εξυπηρετούνται όπως το θέλουν.
  • Τη δημιουργία προσβασιμότητας όχι μόνο για υπάρχουσες αλλά και για μελλοντικές τεχνολογίες.

Το Cloud4all θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε προς τον σχεδιασμό «χωρίς αποκλεισμούς», ενεργοποιώντας τα ιδιαίτερα στοιχεία κάθε διεπαφής που χρειάζεται ο κάθε χρήστης, βοηθώντας τους ανθρώπους που θέλουν ένα απλούστερο περιβάλλον εργασίας και δημιουργώντας πραγματικό αντίκτυπο σε όλα τα είδη των χρηστών αλλά και των περισσότερων κατασκευαστών προσβάσιμων συσκευών στις αγορές.

Contact: Ελένη Χαλκιά
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2111069557

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.