.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: ACTIVAGE
Τίτλος Έργου: Δημιουργία καινοτόμων τεχνολογιών δικτύου των πραγμάτων για την υποστήριξη της ανεξάρτητης διαβίωσης των ηλικιωμένων
Διάρκεια: 42 μήνες (01/01/2017-30/06/2020)

Περιγραφή: Το ερευνητικό έργο ACTIVAGE (H2020: 732679), στοχεύει στην παράταση και υποστήριξη της ανεξάρτητης διαβίωσης των ηλικιωμένων και στην ανταπόκριση στις πραγματικές ανάγκες των φροντιστών, των παρόχων υπηρεσιών και των δημόσιων αρχών, μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων και ευρείας κλίμακας πιλότων σε επτά ευρωπαϊκές χώρες με βάση τις τεχνολογίες IoT.

Στόχοι: Ο κύριος στόχος του έργου είναι η δημιουργία του πρώτου Ευρωπαϊκoύ συστήματος επικοινω¬νίας συσκευών μέσω τεχνολογιών Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things - IoT), σε 7 Ευρωπαϊκές χώρες, καλύπτοντας 9 τοποθεσίες δοκιμαστικής λειτουργίας. Σε τριάμισι χρόνια, περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη και 1.000 στην Ελλάδα, θα μπορούν να δοκιμάσουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με βάση τις τεχνολογίες Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙoT), για την ενίσχυση και την προώθηση ενός ενεργού και υγιούς τρόπου ζωής.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΕΚΕΤΑ / ΙΜΕΤ, και πιο συγκεκριμένα η ομάδα του τομέα Α, θα αναλάβει το κομμάτι της δεοντολογίας του έργου, παρέχοντας καθοδήγηση σε όλους τους Δικτυακούς τόπους Ανάπτυξης σχετικά με τα διάφορα ζητήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν κατά τη διάρκεια του έργου. Επίσης, η ομάδα του τομέα Α θα συμμετάσχει στα πιλοτικά προγράμματα του WP9.
Το ΕΚΕΤΑ / ΙΜΕΤ, και πιο συγκεκριμένα η ομάδα του τομέα Β, θα είναι υπεύθυνη για το πιλοτικό πρόγραμμα κινητικότητας του WP9.

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Ελένη Χαλκιά
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+302111069557

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.