.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: FENIX
Τίτλος Έργου: Μελλοντικά επιχειρηματικά μοντέλα για την αποδοτική ανάκτηση δευτερευόντων φυσικών και βιομηχανικών πόρων σε περιβάλλοντα εξειδικευμένων αλυσίδων εφοδιασμού
Διάρκεια: 36 μήνες (01/01/2018-31/12/2021)

Περιγραφή: Αντικείμενο το Ευρωπαϊκού έργου FENIX είναι η επίδειξη καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων μέσω ενός δια-λειτουργικού και δια-τομεακού συστήματος παραγωγής, το οποίο αποτελείται από διάφορα εργοστάσια το οποία είχαν συμμετοχή σε παλαιότερα Ευρωπαϊκά έργα.

Στόχοι: Οι στόχοι του Ευρωπαϊκού έργου FENIX είναι:

  • Ο καθορισμός ενός συνόλου δυνητικών επιχειρηματικών μοντέλων Β2Β και Β2C καθώς και βιομηχανικών στρατηγικών σε διάφορους τομείς της ανακύκλωσης υλικών.
  • Η εφαρμογή νέας εφοδιαστικής αλυσίδας, επικεντρωμένης στη βιώσιμη και λειτουργική ανακύκλωση δευτερογενών πρώτων υλών, ξεκινώντας από τους διαφορετικούς τομείς και διαφορετικές ροές αποβλήτων.
  • Η επίδειξη της πραγματικής εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει παράγοντα εξισορρόπησης της διαθεσιμότητας κρίσιμων πρώτων υλών μεταξύ της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου καθώς και τη βιωσιμότητα των παραγωγικών διαδικασιών.
  • Η επικύρωση των βασικών τεχνολογιών οι οποίες μπορούν να υποστηρίξουν την εξέλιξη των σημερινών διατερματικών διαδικασιών αποσκοπώντας στον διαμοιρασμό πληροφοριών μεταξύ όλων των τελικών χρηστών (βιομηχανίες και καταναλωτές).
  • Η ευελιξία της παραγωγικής διαδικασίας για την εύκολη επανάχρηση/ αναμόρφωση της παραγωγικής ικανότητας σε όλη την Ευρώπη για διάφορες αλυσίδες εφοδιασμού.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΕΚΕΤΑ/ ΙΜΕΤ είναι ο υπεύθυνος συνεργάτης για την ενσωμάτωση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και τις στρατηγικές συμμετοχής των καταναλωτών.

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Ελένη Χαλκιά
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+302111069557

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.