.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

equal project logo

Ακρωνύμιο: EQUAL
Τίτλος έργου: Ανάπτυξη εξοπλισμού για αυτόνομο καροτσάκι το οποίο θα προσφέρει υπηρεσίες σε ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες μέσα σε super markets
Διάρκεια: 36 μήνες (15/06/2017-15/06/2020)

Περιγραφή: Η προσβασιμότητα είναι ανθρώπινο δικαίωμα και αφορά στη δυνατότητα προσπέλασης ενός χώρου, ενώ αποτελεί βασική προϋπόθεση για ισότιμη συμμετοχή και ενεργό ρόλο στην κοινωνία. Για έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, η διεξαγωγή των καθημερινών αγορών σε ένα super market ή σε ένα εμπορικό κέντρο, πέρα από τον χρηστικό τους χαρακτήρα, είναι και μία ευκαιρία για συμμετοχή στην κοινωνική ζωή και κατ’ επέκταση τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του. Από τη στιγμή που κάποιο εμποδιζόμενο άτομο εισέρχεται σε ένα super market η αλυσίδα προσβασιμότητας διακόπτεται κυρίως σε δύο σημεία. Αρχικά, ο χειρισμός των διατιθέμενων καλαθιών γίνεται ολοένα και δυσκολότερος όσο αυτά γίνονται βαρύτερα από τα πράγματα που τοποθετούνται μέσα σε αυτά, ειδικά για τους πιο ηλικιωμένους ανθρώπους. Ταυτόχρονα, οι χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων δεν έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν προϊόντα τα οποία βρίσκονται σε ψηλότερα ράφια. Οδηγούμενοι από τις παραπάνω παρατηρήσεις, ελλείψεις αλλά και οδηγίες σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, αντικείμενο της συγκεκριμένης πρότασης είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μίας ολοκληρωμένης από άκρο-σε-άκρο λύσης για την ανάπτυξη νέων πρωτοποριακών υπηρεσιών για την υποστήριξη ατόμων με κινητικά προβλήματα σε ένα super market.

Στόχοι:Στα πλαίσια της πρότασης EQUAL, θα σχεδιαστεί ένα καινοτόμο σύστημα το οποίο θα επιτρέπει σε άτομα με κινητικά προβλήματα να κινούνται και να ψωνίσουν σε ένα super market με την ίδια ελευθερία που το κάνουν άτομα που δεν έχουν κινητικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, στόχος αυτού του προγράμματος είναι να εισάγει μηχανοκίνητα καροτσάκια στα super market για να διευκολύνει την κίνηση και συλλογή προϊόντων από άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Η συμμετοχή του ΙΜΕΤ είναι συνεχής σε όλες τις Ενότητες Εργασίας κατά την εξέλιξη του έργου. Κύρια σημεία της συνεισφοράς του ΙΜΕΤ είναι η δημιουργία μιας εφαρμογής για έξυπνο κινητό με λειτουργίες επιλογής προϊόντων από το super market, δρομολόγηση για την εύρεση των προϊόντων στο σούπερ και σύστημα αποφυγής εμποδίων κυρίως ανθρώπων για την αποφυγή ατυχημάτων.

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Μαρία Πάνου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2111069550

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.