.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: ISABELLE
Τίτλος έργου: Integrated SAfety Benefit Estimation tooL for 2-wheeLErs
Διάρκεια: 72 μήνες (01/01/2012-31/08/2017)

Περιγραφή: Το ISABELLE είναι ένα έργο με στόχο την ανάπτυξη εργαλείων για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων για τα ατυχήματα με τα δίκυκλα. Τα ατυχήματα θα αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων, με τη μορφή αριθμητικών προσομοιώσεων. Όταν αυτή η βάση δεδομένων είναι πλήρης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση νέου εξοπλισμού προστασίας των αναβατών καθώς και πολιτικών οδικής ασφάλειας με την προσομοίωση πραγματικών ατυχημάτων. Το έργο χρηματοδοτείται εν μέρει μέσω των δράσεων Marie Curie του 7ου Πλαισίου Προγραμμάτων.

Στόχοι: Δύο πειράματα θα πραγματοποιηθούν με μια συγκεκριμένη μοτοσικλέτα ως το δίκυκλο αναφοράς της μελέτης. Το πρωτόκολλο τους θα τελειοποιηθεί και θα είναι έτοιμο να εφαρμοστεί και σε άλλους τύπους μοτοσικλέτας καθώς και δίκυκλων, όπως ποδήλατα, με σκοπό τη δημιουργία των αντίστοιχων αριθμητικών μοντέλων. Το πρώτο πείραμα «Πείραμα πεδίου» αφορά τη μελέτη της κίνησης του αναβάτη κατά την οδήγηση μιας μοτοσικλέτας υπό κανονικές συνθήκες και υπό συνθήκες αποφυγής ατυχήματος. Μια νέα συσκευή καταγραφής κίνησης που είναι σε εξέλιξη θα χρησιμοποιηθεί για τη καταγραφή της κίνησης του αναβάτη σε σχέση με την μοτοσικλέτα. Το δεύτερο πείραμα «Πείραμα σε εξομοιωτή» αφορά τη μελέτη της κινηματικής και την συμπεριφοράς οδήγησης του αναβάτη στην κυκλοφορία, υπό κανονικές συνθήκες, λίγο πριν το ατύχημα και κατά την σύγκρουση, ενώ ο αναβάτης " οδηγεί " έναν εξομοιωτή μοτοσικλέτας. Στο πρώτο στάδιο, τα δεδομένα της μοτοσικλέτας-αναβάτη από το «Πείραμα πεδίου» θα χρησιμοποιηθούν για να συντονίσουν την κίνηση του εξομοιωτή, ώστε να γίνει πιο ρεαλιστική. Μετά από αυτή την ενέργεια τα πειράματα στον εξομοιωτή θα πραγματοποιηθούν με εθελοντές. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων αυτών των δύο πειραμάτων θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μοντέλων ενεργού αναβάτη. Τα μοντέλα αυτά θα είναι πολύτιμα για την αξιόπιστη προσομοίωση των ατυχημάτων με μοντέλα δυναμικής πολλών σωμάτων και πεπερασμένων στοιχείων.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΙΜΕΤ είναι συντονιστής του έργου

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Ιωάννης Συμεωνίδης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30.2310.498482

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.