.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: ETNA
Τίτλος έργου: Ευρωπαϊκό Θεματικό Δίκτυο Υποστηρικτικών Τεχνολογιών Πληροφορικής
Διάρκεια: 36 μήνες (01/01/2011 - 31/12/2013)

Περιγραφή &Στόχοι: Μια νέα, αναβαθμισμένη μηχανή αναζήτησης, που παρέχει πληροφορίες σχετικά με προϊόντα, υπηρεσίες, μελέτες και προτάσεις υποστηρικτικής τεχνολογίας για άτομα με αναπηρία, είναι πλέον διαθέσιμη στο ευρύ κοινό, μέσα από την ιστοσελίδα http://www.eastin.eu/el-GR/searches/products/index (ελληνική έκδοση).

Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2011, όταν είκοσι τρία αναγνωρισμένα ιδρύματα και εταιρίες, ανάμεσά τους και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύου Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.), από δεκατρείς χώρες της Ευρώπης, συναντήθηκαν για πρώτη φορά, με την ιδέα της δημιουργίας ενός δικτύου (ΕΤΝΑ) που να έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων με αναπηρία και ηλικιωμένων. Το δίκτυο ΕΤΝΑ, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποίησε την αναβάθμιση της υπάρχουσας μηχανής αναζήτησης Υποστηρικτικής Τεχνολογίας (EASTIN1.0) στη δεύτερη έκδοσή της (EASTIN2.0), η οποία αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο ολοκληρωμένη Ευρωπαϊκή υπηρεσία πληροφοριών, για προϊόντα υποστηρικτικής τεχνολογίας. Η μηχανή αναζήτησης δίνει πρόσβαση σε πληροφορίες για περίπου 70.000 μελέτες και προϊόντα, τα οποία είναι διαθέσιμα στην Ευρωπαϊκή αγορά, και για πάνω από 5.000 κατασκευαστές και προμηθευτές. Εκτός του μεγάλου όγκου δεδομένων, στα οποία έχει πρόσβαση ο χρήστης, μέσω της μηχανής αναζήτησης, ένα επιπλέον πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι ο χρήστης μπορεί να κάνει μια αναζήτηση με βάση το ISO 9999:2011, το οποίο αποτελεί το διεθνές πρότυπο ταξινόμησης προϊόντων υποστηρικτικής τεχνολογίας για άτομα με αναπηρία.

Εκτός από την αναζήτηση προϊόντων, ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες για υποστηρικτικές λύσεις σε προβλήματα καθημερινής ζωής, για σχετικές μελέτες και για εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα. Η Ευρωπαϊκή μηχανή αναζήτησης Υποστηρικτικής Τεχνολογίας (EASTIN2.0) διατίθεται σε όλες τις γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να τη χρησιμοποιήσει.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΙΜΕΤ είναι Εταίρος του έργου.

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Ευάγγελος Μπεκιάρης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30.2310.498261

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.