.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: FOTSIS
Τίτλος έργου: Δοκιμές Πεδίου Ευρείας Κλίμακας για Ασφαλή, Ευφυή και Βιώσιμη Διαχείριση των Οδικών Δικτύων στην Ευρώπη
Διάρκεια: 42 μήνες (01/04/2011 - 30/09/2014)

Περιγραφή & Στόχοι: To Έργο FOTsis εστιάζει στην αποτίμηση της επίδρασης των ευφυών συστημάτων μεταφορών στη διαχείριση του οδικού δικτύου, μέσω δοκιμών πεδίου ευρείας κλίμακας. Τα συστήματα αξιολογούνται ως προς την αποτελεσματικότητά τους και τις περαιτέρω δυνατότητες εφαρμογής τους στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του Έργου θα αξιολογηθεί η ενσωμάτωση των ακόλουθων ευφυών υπηρεσιών στις υποδομές συγκεκριμένων οδικών δικτύων σε τέσσερις Ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία και Ελλάδα):

  1. Διαχείριση Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης
  2. Ασφαλής Διαχείριση Συμβάντων
  3. Ευφυής Έλεγχος Συμφόρησης
  4. Δυναμικός Σχεδιασμός Διαδρομής
  5. Ειδική Παρακολούθηση Οχήματος
  6. Ενίσχυση της Αστυνόμευσης του Οδικού Δικτύου
  7. Αξιολόγηση της Ασφάλειας των Υποδομών

Στα πλαίσια του Έργου, υιοθετείται από τους εταίρους μία ολιστική προσέγγιση δράσης και αποτίμησης, με απώτερο σκοπό την επανεξέταση των υποδομών και των δικτύων επικοινωνίας για μελλοντική βελτίωση της σύνδεσης με τα κέντρου κυκλοφοριακού ελέγχου. Με κατευθυντήρια γραμμή την Ευρωπαϊκή οδηγία για τη δημιουργία ενιαίας και ανοιχτής αρχιτεκτονικής –πρόταση που υποστηρίζεται και από συναφή Έργα όπως το COMeSafety- επιδιώκεται η ενσωμάτωση ήδη υπαρχουσών αλλά και νέων υπηρεσιών. Το Έργο στοχεύει να συμβάλει εποικοδομητικά στις προκλήσεις της οδικής ασφάλειας, της κινητικότητας και της βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει σήμερα το Ευρωπαϊκό σύστημα οδικών μεταφορών. Το έργο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στον τομέα των Μεταφορών για την καλύτερη σύνδεση και επικοινωνία των οχημάτων, των υποδομών και των κέντρων διαχείρισης της κυκλοφορίας

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΙΜΕΤ είναι Εταίρος του έργου.

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Παύλος Σπανίδης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30.2310.498469

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.