.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: RESOLUTE
Τίτλος έργου: RESilience management guidelines and Operationalization appLied to Urban Transport Environment
Διάρκεια: 36 μήνες (01/05/2015 – 30/04/2018)

Περιγραφή: Tο έργο RESOLUTE στοχεύει στη διενέργεια μιας συστηματικής θεώρησης και αξιολόγησης της τρέχουσας πρακτικής σχετικά με την αποτίμηση και των πρακτικών διαχείρισης της ανθεκτικότητας, ως βάση για την υλοποίηση ενός Ευρωπαϊκού Οδηγού για την Διαχείριση της Ανθεκτικότητας (ΕΟΔΑ), λαμβάνοντας υπόψη ότι η ανθεκτικότητα δεν αφορά την απόδοση μεμονωμένων στοιχείων ενός συστήματος αλλά την επερχόμενη συμπεριφορά του αναφορικά με εσωτερικές και εξωτερικές προς το σύστημα αλληλεπιδράσεις. Τελικός στόχος του RESOLUTE είναι να προσαρμόσει και να υιοθετήσει τις καταγεγραμμένες (από τον Οδηγό) πρακτικές και μεθόδους, για να τις εφαρμόσει και να τις αξιολογήσει αναφορικά με Κρίσιμες Υποδομές του Αστικού Κυκλοφοριακού Συστήματος, μέσω της υλοποίησης του Συστήματος RESOLUTE Συνεργατικής Αξιολόγησης της Ανθεκτικότητας και Υποστήριξης της Διαχείρισης (ΣΑΑΥΔ), που υιοθετεί μια ιδιαίτερα συνεργατική προσέγγιση για τον ορισμό του μοντέλου ανθεκτικότητας για την επόμενη γενιά συνεργατικών υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης και διαδικασιών λήψης αποφάσεων.

Στόχοι:

  1. Διενέργεια συστηματικής θεώρησης και αξιολόγησης της τρέχουσας πρακτικής σχετικά με την αποτίμηση και των πρακτικών διαχείρισης της ανθεκτικότητας, εθνικές οδηγίες και τις στρατηγικές υλοποίησής τους, για την ανάπτυξη ενός θεωρητικού πλαισίου για την ανθεκτικότητα στα Αστικά Συστήματα Μεταφορών
  2. Ανάπτυξη Ευρωπαϊκών Οδηγιών για τη Διαχείριση της Ανθεκτικότητας (ΕΟΔΑ)
  3. Εφαρμογή και επικύρωση των ΕΟΔΑ, με την υλοποίηση του Συστήματος RESOLUTE Συνεργατικής Αξιολόγησης της Ανθεκτικότητας και Υποστήριξης της Διαχείρισης (ΣΑΑΥΔ) για Αστικά Συστήματα Μεταφορών, αναφορικά με οδικές και σιδηροδρομικές υποδομές
  4. Βελτίωση της ανθεκτικότητας μέσω προηγμένης υποστήριξης στη λήψη αποφάσεων, ιδίως μέσω αυξημένης έμφασης στην εκπαίδευση των τελικών χρηστών (προσωπικό υπηρεσιών άμεσης ανάγκης, πολιτικής προστασίας και διαχειριστών υποδομών) και του γενικού πληθυσμού, σχετικά με τις ΕΟΔΑ και το σύστημα RESOLUTE.
  5. Ευρεία διάχυση των ΕΟΔΑ, αποδοχή και υιοθέτηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συνδεδεμένων Χωρών

Ρόλος ΙΜΕΤ: Διαχειριστής ποιότητας του έργου
Επικεφαλής της ανάπτυξης ΕΟΔΑ

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Ευαγγελία Γαϊτανίδου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30.2310.498452

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.