.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: SocialCar
Τίτλος έργου: Open social transport network for urban approach to carpooling
Διάρκεια: 36 μήνες (01/06/2015- 31/05/2018)

Περιγραφή: Το SocialCar ήταν ένα έργο έρευνας και καινοτομίας που επιδίωξε να ενσωματώσει τον συνεπιβατισμό (carpooling) σε υπάρχοντα συστήματα κινητικότητας, με τη χρήση ισχυρών αλγορίθμων προγραμματισμού και ενσωμάτωσης μεγάλων δεδομένων (big data) από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα συστήματα carpooling και τον πληθοπορισμό.
Το έργο έφερε σε συνεργασία προγραμματιστές ευφυών συστημάτων μεταφορών (ITS), οικονομολόγους, κοινωνιολόγους, συγκοινωνιολόγους μηχανικούς, φορείς και μεμονωμένα άτομα παροχής υπηρεσιών συνεπιβατισμού και δημόσιες αρχές από την Ιταλία, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο, την Πολωνία, την Ελβετία, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, την Κροατία, τη Σλοβενία και το Βέλγιο.
Αποστολή τους ήταν να σχεδιάσουν, να αναπτύξουν, να δοκιμάσουν και να παρουσιάσουν μια υπηρεσία που απλοποιεί την ταξιδιωτική εμπειρία των πολιτών σε αστικές και περιαστικές περιοχές. Το SocialCar όρισε τις ροές επεξεργασίας δεδομένων και τους αλγορίθμους σχεδιασμού διαδρομής, ώστε να απαντώνται τα αιτήματα μετακινήσεων (ζήτηση) βάση προσφοράς δημόσιων και ιδιωτικών υπηρεσιών, όπου οι προτάσεις στηρίχτηκαν συμπληρωματικά, στη φήμη (βάση αξιολόγησης) της εκάστοτε υπηρεσίας.
Το πλήρες λογισμικό της υπηρεσίας SocialCar που αναπτύχθηκε, έχει δοκιμαστεί σε 10 Ευρωπαϊκές τοποθεσίες.

Στόχοι: Το SocialCar στόχευσε:

  1. Στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης βελτιώνοντας και μεγιστοποιώντας τη συνδεσιμότητα και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ του συστήματος συνεπιβατισμού και άλλων συστημάτων μεταφορών, μέσω: της υποστήριξης της διαλειτουργικότητας μεταξύ διαφόρων συστημάτων, της προώθησης πολιτικών ανοικτών δεδομένων, του καθορισμού και της παρακολούθησης της ποιότητας των δεδομένων και λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις που συνδέονται με την προστασία και ακεραιότητα των δεδομένων ώστε να καταστεί δυνατή η κινητικότητα και ο συνεπιβατισμός ως υπηρεσία.
  2. Στην παροχή λύσεων για την ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, προβλέποντας μοντέλα για την παροχή υψηλής ποιότητας πληροφοριών μετακινήσεων και συνεπιβατισμού, ενισχύοντας την καινοτομία και ανάπτυξη, χάρη σε μια καινοτόμο ολοκληρωμένη πλατφόρμα και στη χρήση μεγάλων δεδομένων.
  3. Στην επικύρωση των πράσινων συστημάτων οδήγησης, με ενεργό διαχείριση δεδομένων, βάση του ευρωπαϊκού παγκόσμιου δορυφορικού συστήματος πλοήγησης, και λύσεις για ολοκληρωμένες, εξατομικευμένες και προσιτές υπηρεσίες κινητικότητας που απευθύνονται σε διάφορους τελικούς χρήστες, με δυνατότητα προγνωστικών αναλύσεων και τρόπους χρήσης των προτεινόμενων λύσεων ώστε να συμπεριληφθούν οι αλλαγές συμπεριφοράς προς όφελος των φιλικότερων προς το περιβάλλον επιλογών γενικότερα και του συνεπιβατισμού ειδικότερα.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΙΜΕΤ είναι Εταίρος του έργου.

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Μαρία Τσάμη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30.2310.498488

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.