.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: VERITAS
Τίτλος έργου: Εικονικά και επαυξημένα περιβάλλοντα και ρεαλιστικές αλληλεπιδράσεις για την επίτευξη ενσωματωμένων σχεδιασμών προσβασιμότητας
Διάρκεια: 48 μήνες (01/01/2010 – 31/12/2013)

Περιγραφή: Η βασική ιδέα του VERITAS είναι να πραγματοποιήσει έρευνα και ανάπτυξη ενός καινοτόμου συστήματος για την υποστήριξη της προσβασιμότητας προϊόντων, τα οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολο να χρησιμοποιηθούν από άτομα με ειδικές ανάγκες (αυτοκίνητα, κτίρια, ηλεκτρονικές συσκευές), συμπεριλαμβανομένων και προϊόντων της τεχνολογίας της πληροφορίας (εφαρμογές υπολογιστών, παιχνίδια,, κλπ). Το έργο στοχεύει στην παροχή “γενικών” οδηγιών στους υπεύθυνους ανάπτυξης προϊόντων/λογισμικού, μέσω μίας πλατφόρμας εικονικής πραγματικότητας, στην οποία ο χρήστης θα μπορεί να εισάγει το σχέδιο ή το ψηφιακό πρωτότυπο ενός προϊόντος και να ελέγχει την προσβασιμότητά του, αλλά και να ελέγχει, παραλλαγές του προϊόντος, νέες ιδέες και μορφές αλληλεπίδρασης, αλλά και τη συμβατότητα του πρωτοτύπου με υπάρχουσες τεχνολογίες και συστήματα υποβοήθησης ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Στόχοι: Το VERITAS στοχεύει να αναπτύξει και να αξιοποιήσει διάφορα καινοτόμα συστήματα έτσι ώστε να επιτευχθεί ενσωματωμένη υποστήριξη της προσβασιμότητας σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης ενός προϊόντος (προδιαγραφές, σχεδιασμός, ανάπτυξη και δοκιμή).

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΙΜΕΤ είναι Εταίρος του έργου.

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Ευάγγελος Μπεκιάρης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30.2310.498261

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.