.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: DECOMOBIL
Τίτλος έργου: Δράση στήριξης για την προώθηση μελλοντικών προγραμμάτων έρευνας στο σχεδιασμό χρηστοκεντρικών εφαρμογών οικολογικής πολυτροπικής κινητικότητας
Διάρκεια: 34 μήνες (01/10/2011 - 31/07/2014)

Περιγραφή & Στόχοι: Το DECOMOBIL (Υποστήριξη δράσης για τη συμβολή στην προετοιμασία του μελλοντικού κοινοτικού ερευνητικού προγράμματος στο σχεδιασμό για τον ECO-multimodal MOBILity) είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα υποστήριξης του ΠΠ7 το οποίο ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2011 και θα λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου 2014.
Η DECOMOBIL στοχεύει να αξιοποιήσει το δομημένο ερευνητικό δίκτυο που δημιουργήθηκε στο HUMANIST NoE και ακολούθησε το HUMANIST VCE, προκειμένου να αναπτύξει και να διαδώσει ευρέως τις γνώσεις στον τομέα του ανθρώπινου σχεδιασμού των ΤΠΕ για βιώσιμες μεταφορές.
Οι αναμενόμενες επιπτώσεις του DECOMOBIL περιλαμβάνουν: τη διεύρυνση της αγοράς για την κινητικότητα και τις υπηρεσίες μεταφορών με βάση τις ΤΠΕ, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και τις ευρύτατες φιλικές προς το χρήστη καινοτόμες νομαδικές υπηρεσίες, επηρεάζοντας τα ποδήλατα, τις δημόσιες συγκοινωνίες και την κοινή χρήση αυτοκινήτων μέσω της κατανόησης των αναγκών των πολυτροπικών ταξιδιωτών . με τη θέσπιση συστάσεων σχεδιασμού για την επόμενη γενιά συνεργατικών συστημάτων και τη βελτίωση του ολοκληρωμένου συστήματος οδικών μεταφορών • μέσω της ανάλυσης των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων και του δυνητικού αντικτύπου της ανάπτυξης των ITS στην καθαρή και ασφαλή πολυτροπική κινητικότητα και τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της φιλικότητας προς το περιβάλλον της κινητικότητας και των μεταφορών στην Ευρώπη μέσω της βελτίωσης της συμπεριφοράς οικολογικής οδήγησης που οδηγεί στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα των αυτοκινήτων, και με την κατανόηση των κρίσιμων παραμέτρων της ανθρώπινης συμπεριφοράς που συνδέονται με την εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρικής κινητικότητας. Για το σκοπό αυτό, οι δραστηριότητες στο DECOMOBIL θα παράσχουν κατανόηση σχετικά με την αποδοχή και χρηστικότητα των ΤΠΕ για τον πληθυσμό και θα δημιουργήσουν κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις για την αποφυγή καταχρήσεων και θα επιτρέψουν την φιλική προς τον χρήστη αλληλεπίδραση με τις λειτουργίες των ΤΠΕ.
Με τη διοργάνωση επιστημονικών σεμιναρίων και διεθνών διασκέψεων, ο ορισμός της οδικής χαρτογράφησης για μελλοντικές ερευνητικές προτεραιότητες, ο προβληματισμός σχετικά με τα JRI και οι ειδικές δομημένες συνεισφορές στο φόρουμ eSafety στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας iCar και των σχετικών επιτροπών στον τομέα αυτό, στόχος του έργου DECOMOBIL είναι να συμβάλλει στην αποδοχή και τη χρησιμότητα των ΤΠΕ για καθαρότερη και ασφαλέστερη κινητικότητα μέσω του εντοπισμού, της συζήτησης και της διάδοσης επικαιροποιημένων γνώσεων και τεχνογνωσίας σε τομείς HMI και ανθρωποκεντρικού σχεδιασμού προς την κοινότητα ITS σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΙΜΕΤ είναι Εταίρος του έργου.

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Ευάγγελος Μπεκιάρης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30.2310.498261

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.