.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: Prosperity4All
Τίτλος έργου: Σχεδιασμός και υλοποίηση της απαραίτητης υποδομής για τη δημιουργία ενός ευφυούς και προσωποποιημένου οικοσυστήματος που στοχεύει στην ενσωμάτωση και ευημερία όλων των πιθανών εμπλεκόμενων χρηστών.
Διάρκεια: 48 μήνες (01/02/2014- 28/02/2018)

Περιγραφή: To Prosperity4All (http://www.prosperity4all.eu/) ήταν ένα τετραετές Ερευνητικό Έργο, συγχρηματοδοτούμενο από το 7ο Κοινοτικό Πλαίσιο, που στόχευε στην ανάπτυξη της κατάλληλης υποδομής και οικοσυστήματος που θα επέτρεπε την άμεση και ανέξοδη δημιουργία και υποστήριξη τεχνολογικών λύσεων για οργανισμούς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της προσβασιμότητας, αλλά και ανθρώπους που τις χρειάζονται (π.χ. άτομα με αναπηρίες, ηλικιωμένοι και αναλφάβητοι), καθώς αντιμετωπιζούν καθημερινά δυσκολίες και εμπόδια στη χρήση διαφόρων ψηφιακών και μη τεχνολογιών. Το Έργο συμμετείχε στη διεθνή προσπάθεια GPII (Global Public Inclusive Infrastructure) που αποτελεί παραδειγματική στροφή στη ψηφιακή ένταξη (e-Inclusion) μέσω προσωποποιημένων τεχνολογικών λύσεων.

Στόχοι: Στόχοι Κύριοι στόχοι του Έργου ήταν να αυξήσουν σημαντικά:

  • τα ποσοστά των ερευνητικών αποτελεσμάτων που τελικά αποτελούν προϊόντα και καταλήγουν στα «χέρια» των χρηστών για τους οποίους δημιουργούνται,
  • τον αριθμό των επιστημόνων (ειδικότερα αυτών που απασχολούνται στις λεγόμενες Βασικές Επιστήμες) που τους δίνεται η ευκαιρία να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη καινοτόμων και πρωτοποριακών τεχνολογικών λύσεων,
  • τον αριθμό και την διαφορετικότητα των ατόμων και των αντίστοιχων δεξιοτήτων τους για την άμεση, ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στη χρήση και εφαρμογή των τεχνολογιών όχι μόνο συγκεκριμένες ομάδες χρηστών, αλλά και μεμονωμένες περιπτώσεις.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΙΜΕΤ είναιΥπεύθυνος Υπο-Έργου.

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Αικατερίνη Τούλιου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30.2310.498466

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.