.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: SMILE
Τίτλος έργου:SMart IsLand Energy systems (Ευφυή νησιωτικά ενεργειακά δίκτυα)
Διάρκεια: 48 μήνες (01/05/2017 – 30/04/2021)

Περιγραφή: Το Έργο SMILE στοχεύει στην επίδειξη διαφορετικών καινοτόμων τεχνολογικών και μη-τεχνολογικών λύσεων σε μεγάλης κλίμακας έργα επίδειξης ευφυών δικτύων στα νησιά Orkneys, Samsø και Madeira, ενόψει των αλλαγών που συντελούνται στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, οι οποίες χαρακτηρίζονται από: την ενσωμάτωση της τεχνολογίας των μπαταριών, ισχύς σε θερμότητα, ισχύς σε καύσιμα, υδροηλεκτρικές αντλίες, ηλεκτρικά οχήματα, ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται επί πλοίων, της στρατηγικής ενός συγκεντρωτικού χαρακτήρα στη διαχείριση της ενεργειακής ζήτησης (DSM) και προγνωστικοί αλγόριθμοι.
Οι πιλότοι του Έργου πρόκειται να επιδείξουν τη λειτουργία του δικτύου διανομής υπό σταθερές και ασφαλείς συνθήκες για την εφαρμογή λύσεων που θα ανταποκρίνονται στη ζήτηση, τον ευφυή έλεγχο και αυτοματισμό των δικτύων διανομής, έχουν υψηλά μερίδια των ΑΠΕ στο ηλεκτρικό δίκτυο ή προβλέπουν αυξανόμενα μερίδια κατά τα επόμενα χρόνια. Όλα αυτά θα επιδείξουν σταθερή λειτουργία δικτύου με τη χρήση λύσεων αποθήκευσης και της έξυπνης ενσωμάτωση των χρηστών του δικτύου από τις μεταφορές.

Στόχοι:Ο ρόλος του ΕΚΕΤΑ / ΙΜΕΤ ήταν η αναπαράσταση του δυναμικού των ΑΠΕ με λύσεις αποθήκευσης (μπαταρίες και ισχύς για θερμότητα / καύσιμο), για π.χ. σε συνοικίες μεγάλης κλίμακας μέσα από την υλοποίηση μίας πολυκριτηριακής ανάλυσης πολλαπλών εμπλεκομένων (Multi Actor Multi Criteria Analysis - MAMCA) με σκοπό:

  • τον προσδιορισμό των προτεραιοτήτων για την εκμετάλλευση και τη διείσδυση στην αγορά των προϊόντων που προσδιορίζονται στο έργο,
  • την εκπόνηση αναλύσεων κόστους-απόδοσης και κόστους-οφέλους, καθώς και
  • να εντοπιστούν και προταθούν ελκυστικά για τους πολίτες προγράμματα χρηματοδότησης με στόχο να ενθαρρύνουν την ενεργό συμμετοχή τους στα προγράμματα διαχείρισης της ηλεκτρικής ζήτησης.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΙΜΕΤ είναι Εταίρος του έργου.

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Αριστοτέλης Σπηλιώτης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30.211.1069581

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.