.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: DETRA
Τίτλος έργου: Developing the European Transport Research Alliance
Διάρκεια: 28 μήνες (01/06/2010— 30/09/2012)

Περιγραφή: Το έργο DETRA υλοποιεί τη Διακήρυξη της Λυών. Το 2008, οι οργανισμοί ECTRI, FERSI, FEHRL, EURNEX, HUMANIST, ISN και NEARCTIS, υπογράφοντας τη Διακήρυξη της Λυών, δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν για την υλοποίηση των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα των μεταφορών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερα σημαντικές προκλήσεις που έχουν προκύψει. Από τη δέσμευση αυτή, γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία μιας «ομπρέλας», όσον αφορά στην έρευνα του τομέα των μεταφορών, η οποία θα μπορεί να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τον συγκεκριμένο τομέα.

Στόχοι: Το έργο θα παρέχει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκληρωμένη πρόταση και προοπτική (Roadmap) για τις απαιτούμενες κατευθύνσεις της έρευνας στις μεταφορές τα επόμενα έτη.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΙΜΕΤ είναι Εταίρος του έργου.

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310 498 261/+30 211 10 69 599

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.