.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: ACCESSIBILITY PASS
Τίτλος έργου: ACCESSIBILITY PASS
Διάρκεια: 11 μήνες (01/02/2013 - 31/01/2014)

Περιγραφή: Το ACCESSIBILITY PASS είναι ένα διεθνές πρόγραμμα πιστοποίησης για την προσβασιμότητα ξενοδοχείων και συνεδριακών κέντρων που στοχεύει να βοηθήσει άτομα με ανάγκες προσβασιμότητας να βρουν ένα ξενοδοχείο ή συνεδριακό κέντρο που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους, κάνοντας τη συνολική εμπειρία φιλοξενίας τους απλή και φιλική. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο σύστημα πιστοποίησης που ταξινομεί το επίπεδο προσβασιμότητας των ξενοδοχείων και των συνεδριακών κέντρων, με βάση τιςην υποδομές τους , τις υπηρεσίες τους και τις δεξιότητες του προσωπικού τους. Τα πιστοποιημένα ξενοδοχεία και τα συνεδριακά κέντρα ενδέχεται να προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα προσβασιμότητας στους επισκέπτες τους, επομένως το ACCESSIBILITY PASS αποδίδει διαφορετικά επίπεδα πιστοποίησης, ανάλογα με τον βαθμό προσβασιμότητας που προσφέρεται στους επισκέπτες.

Τα θετικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του ACCESSIBILITY PASS σε σχέση με άλλα συστήματα προσβασιμότητας είναι τα παρακάτω:

  • Διασφαλίζει ότι η αξιολόγηση και ταξινόμηση του εκάστοτε χώρου είναι αντικειμενική και αξιόπιστη, χρησιμοποιώντας μόνο δεδομένα που συλλέγονται επί τόπου από εξουσιοδοτημένους Ελεγκτές, συγκεκριμένα κριτήρια ταξινόμησης και μια συνολική μέθοδο αξιολόγησης. Σε πολλά άλλα σχήματα πιστοποίησης, το ίδιο το ξενοδοχείο παρέχει τη δική του αξιολόγηση.
  • Διασφαλίζει ότι το προσωπικό είναι εξειδικευμένο στην παροχή υπηρεσιών σε άτομα με ανάγκες προσβασιμότητας, ελέγχοντας ότι υπάρχουν εργαζόμενοι πιστοποιημένοι για να παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες. Για τα ξενοδοχεία που δεν πληρούν αυτή την προϋπόθεση, προσφέρει κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό και πιστοποιούνται μόνο εφόσον εκπληρωθούν οι απαιτήσεις πιστοποίησης του προσωπικού. Αυτό είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του ACCESSIBILITY PASS.

Το ACCESSIBILITY PASS επαληθεύει ότι ένα ξενοδοχείο ή ένα συνεδριακό κέντρο προσφέρει σε άτομα με ανάγκες προσβασιμότητας ίση εμπειρία εξυπηρέτησης με οποιονδήποτε άλλο πελάτη. Δεν εγγυάται τη συνολική ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Στόχοι: Βάσει καθολικών κριτηρίων, το έργο ACCESSIBILITY PASS αξιολογεί τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας των ξενοδοχείων και των συνεδριακών κέντρων, συμπεριλαμβανομένης της υπάρχουσας υποδομής, των υπηρεσιών και της αποδεδειγμένης ικανότητας του προσωπικού να εξυπηρετεί άτομα με ανάγκες προσβασιμότητας, δηλαδή ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες. Παρέχει μια αντικειμενική ταξινόμηση και λεπτομερείς πληροφορίες που επιτρέπουν σε όλους να κάνουν μια ευρύτερη επιλογή προσβάσιμων καταλυμάτων για διακοπές ή επαγγελματικών χώρων.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΙΜΕΤ είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος για την ανάπτυξη του σχήματος πιστοποίησης ACCESSIBILITY PASS.

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310 498 261/+30 211 10 69 599

 

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.