.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: MAPPING ACCESSIBLE TRANSPORT
Τίτλος έργου: Best Practices Guide in the carriage of persons with reduced mobility
Διάρκεια: 15 μήνες (20/09/2017 - 31/12/2018)

Περιγραφή: Η προσβασιμότητα είναι βασικό στοιχείο σε όλα τα συστήματα μεταφορών, καθώς αποτελεί βάση της κινητικότητας των ατόμων, εμπορευμάτων και πληροφοριών. Για κάθε στάδιο ενός ταξιδιού, διαφορετικοί “παίκτες ” είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή κανόνων τους σχετικών με τους επιβάτες και τα δικαιώματα τους: αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικοί σταθμοί ή τερματικοί σταθμοί λεωφορείων, αερομεταφορείς, εταιρείες σιδηροδρόμων, πλοίων ή πούλμαν, πάροχοι υπηρεσιών για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα και εθνικοί φορείς επιβολής του νόμου για την παρακολούθηση και την επιβολή της εφαρμογής τέτοιων κανόνων. Αυτή η μελέτη στοχεύει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση όλων των ομάδων των ενδιαφερομένων μερών και να βελτιώσει την εφαρμογή μέτρων και πολιτικών για να ενισχύσουν την προσβασιμότητα στις υπηρεσίες μεταφορών για χρήστες με μειωμένη κινητικότητα, ενισχύοντας παράλληλα τα δικαιώματα των επιβατών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι τους.

Στόχοι: Για να επιτευχθεί αυτό, πραγματοποιήθηκαν ανασκοπήσεις βιβλιογραφίας, εκτός από έρευνες χρηστών και εμπειρογνωμόνων, συνεντεύξεις, ανάλυση της σχετικής νομοθεσίας της ΕΕ, εντοπισμός βέλτιστων πρακτικών και αναλύσεις περισσότερων από 100 περιπτωσιολογικών μελετών. Αυτό οδήγησε σε:

  • προσδιορισμός 30 βέλτιστων πρακτικών που διευκολύνουν τα ταξίδια για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα ( καλύπτοντας όλους τους τρόπους μεταφοράς και τις διάφορες πτυχές που περιλαμβάνουν, όπως υποδομές, οχήματα, τεχνικές λύσεις, διαδικασίες και προσωπική βοήθεια)
  • και έναν οδηγό για την υποστήριξη της περαιτέρω ανάπτυξης πολιτικών, δράσεων, μέτρων ή στρατηγικών με στόχο την αύξηση της προσβασιμότητας για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΙΜΕΤ είναι Εταίρος του έργου.

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Ματίνα Λουκέα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+ 30 211 10 69 556

 

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.