.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

project logo

Ακρωνύμιο: WATERBRIDGING

Τίτλος έργου: Sustainable and Seamless Waterways Bridging Adriatic-Ionian region

Διάρκεια: 36 μήνες (1/9/2024 – 31/8/2027)

Συνολικός προϋπολογισμός έργου: 1.390.320,00 € (80% κεφάλαια Interreg, 20% συνεισφορά εταίρων)

Περιγραφή: Το WATERBRIDGING είναι ένα έργο της ΕΕ που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg IPA ADRION (https://www.interreg-ipa-adrion.eu/). Ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2024 και έχει στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητας και της απρόσκοπτης ολοκλήρωσης των θαλάσσιων και εσωτερικών πλωτών οδών που συνδέουν την περιοχή Αδριατικής-Ιονίου, προκειμένου να ενισχύσει τις θαλάσσιες οδούς ως μια αποδοτική και έξυπνη εναλλακτική λύση έναντι των χερσαίων μεταφορών. Το WATERBRIDGING βελτιστοποιεί τις πλωτές οδούς Αδριατικής-Ιονίου ως γέφυρα για τις ροές κυκλοφορίας μεταξύ των περιοχών της μακροπεριφέρειας, καθώς και προς τις γύρω περιοχές, αναβαθμίζοντας τις περιβαλλοντικές και ψηφιακές επιδόσεις των εμπλεκόμενων θαλάσσιων και ποτάμιων κόμβων.

Η κοινοπραξία WATERBRIDGING αποτελείται από συνολικά 8 εταίρους από 3 χώρες της ΕΕ και 3 χώρες εκτός ΕΕ, της περιοχής IPA ADRION: Ιταλία, Ελλάδα, Κροατία, Μαυροβούνιο, Σερβία και Βόρεια Μακεδονία. Ο συντονισμός του έργου γίνεται από την ADSPMAC, την Κεντρική Αρχή Λιμένων Αδριατικής, που εδρεύει στην Ανκόνα της Ιταλίας.

Στόχοι: Η φιλοδοξία του WATERBRIDGING είναι να βελτιώσει την αποδοτικότητα, την ολοκλήρωση και τη βιωσιμότητα των θαλάσσιων και εσωτερικών πλωτών οδών της περιοχής ADRION, προσφέροντας μια πιο αποδοτική και ανταγωνιστική λύση για τη μεταφορά αγαθών εντός της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου σε σύγκριση με τις εναλλακτικές επιλογές χερσαίων μεταφορών. Με αυτόν τον τρόπο, θα συμβάλλει στη δυναμική και την ανταγωνιστικότητα της μακροπεριφερειακής οικονομίας και θα ενισχύσει τον ρόλο της ως γέφυρα μεταξύ των περιοχών της ανατολικής και δυτικής Μεσογείου.

Ρόλος και αρμοδιότητες ΙΜΕΤ: Ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του ΙΜΕΤ ως εταίρου του έργου είναι οι εξής:

  • Ηγείται του πακέτου εργασίας για την αξιολόγηση των δυνατοτήτων βιωσιμότητας και απρόσκοπτης ενσωμάτωσης των έξυπνων MOS Αδριατικής-Ιονίου, συμπεριλαμβανομένης της σύνταξης ενός κοινού μεθοδολογικού πλαισίου για τη διεξαγωγή σχετικών μελετών.
  • Διενεργεί τεχνικές δραστηριότητες, όπως η εφαρμογή του κοινού μεθοδολογικού πλαισίου για περιπτώσεις ελληνικών λιμένων, η συγκέντρωση και ανάλυση των αποτελεσμάτων όλων των σχετικών μελετών από τους εταίρους του έργου και η προσομοίωση της θαλάσσιας και ποτάμιας κυκλοφορίας στη μακροπεριφέρεια EUSAIR.
  • Συμμετέχει στις δραστηριότητες επικοινωνίας και διάδοσης των αποτελεσμάτων του έργου, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης διακρατικής εκδήλωσης για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:

Δρ. Γεωργία Αϋφαντοπούλου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310 498451

Ορέστης Τσολάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2311 257621

Ιστοσελίδα έργου: https://waterbridging.interreg-ipa-adrion.eu

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.