.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Cooperative Mobility Pilot on Safety and Sustainability Services for Deployment - COMPASS4D


Το έργο COMPASS4D τελείωσε το Δεκέμβριο του 2015, έχοντας εξοπλίσει 7 πόλεις με τα πιο σύγχρονα συνεργατικά συστήματα (Μπορντό, Κοπεγχάγη, Χέλμοντ, Νιουκάστλ, Θεσσαλονίκη, Βερόνα και Βίγκο). Οι υπηρεσίες προειδοποίησης κινδύνου, έγκαιρης προειδοποίησης παραβίασης ερυθρού σηματοδότη και ενεργειακά αποδοτικού σηματοδοτούμενου κόμβου δοκιμάστηκαν σε εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στους ευρωπαϊκούς δρόμους από παραπάνω από 800 οδηγούς λεωφορείων, ταξί, φορτηγών, οχημάτων έκτακτης ανάγκης, καθώς και ιδιωτικής χρήσης.
Χρειάστηκαν συνολικά 3 χρόνια για την υλοποίηση των υπηρεσιών, την εγκατάσταση των συστημάτων και την πιλοτική τους λειτουργία.
Η τελική επίδειξη του έργου έγινε κατά τη διάρκεια του ITS World Congress στο Μπορντό τον Οκτώβριο του 2015 με τη συμμετοχή εκπροσώπων των 7 πόλεων. Από τις αρχές του 2016 εκατοντάδες μονάδες παρά την οδό με δυνατότητες επικοινωνίας G5, εγκατεστημένες στους φωτεινούς σηματοδότες καθώς και στις περιφερειακές οδούς των πιλοτικών πόλεων, άλλα και συνολικά 164 διασταυρώσεις (14 στη Θεσσαλονίκη και 150 στη Βερόνα), μπορούν να παρέχουν, μέσω επικοινωνιών ITS-G5 και LTE αντίστοιχα, στα εξοπλισμένα οχήματα και κατά συνέπεια στους οδηγούς, πληροφορίες σχετικά με την αντίστροφη μέτρηση για την πράσινη ένδειξη του φωτεινού σηματοδότη, τα οδικά ατυχήματα, τα μήκη των ουρών και τις οδικές εργασίες, καθώς και προειδοποιήσεις για την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη.
Η κοινοπραξία του έργου COMPASS4D περιλαμβάνει συνολικά 31 εταίρους από 10 χώρες και συντονίζεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών ERTICO - ITS Europe. Στην πιλοτική εφαρμογή της Θεσσαλονίκης θα συμμετέχουν το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/ ΙΜΕΤ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τις εταιρίες Infotrip και TaxiWay καθώς και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνειών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Contact: Γεωργία Αϋφαντοπούλου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310498451

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.