.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: Kenya
Τίτλος: Provision of Consultancy on KMA’s possible interventions to unlock the commercial potential of Kenya’s inland waters (Lake Victoria and Lake Turkana)
Διάρκεια: 3,5 μήνες (23/08/2016 - 07/12/2016)

Περιγραφή: Στόχος του έργου ήταν η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συμβουλευτικού πλάνου, συνοδευόμενο από την σχετική μεθοδολογία, για την αναγνώριση και παροχή συστάσεων και οδηγιών προς την Αρχή Διαχείρισης Θαλάσσιων Μεταφορών της Κένυας (Kenya Maritime Authority) σχετικά με πιθανές παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν στο «ξεκλείδωμα» των εμπορικών δυνατοτήτων στις λίμνες Βικτώρια και Τουρκάνα. Πρωταρχικός στόχος της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών ήταν να γίνουν συστάσεις που θα επιτρέψουν στο KMA να παρέμβει στις διαδικασίες, στο πλαίσιο του κανονισμού του, για την ενίσχυση της δυνατότητας ανάπτυξης πολυτροπικών μεταφορών και την πλήρη αξιοποίηση όλων των οικονομικών ευκαιριών στις Λίμνες.
Η μελέτη προχώρησε επίσης στον περαιτέρω καθορισμό της ανάγκης για ολοκληρωμένο μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό σχετικά με τις αναγκαίες υποδομές και τις πολιτικές παρεμβάσεις που είναι απαραίτητο να γίνουν ώστε να αξιοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητες των λιμνών.

Στόχοι: Οι βασικοί στόχοι του έργου έχουν ως εξής:

  • Αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης στις δύο λίμνες σχετικά με τους εμπλεκόμενους φορείς, τις διαθέσιμες υποδομές μεταφορών και το ισχύον πολιτικό πλαίσιο.
  • Αναγνώριση μέτρων που πρέπει να παρθούν ώστε αφενός να βελτιστοποιηθούν οι υπάρχουσες θαλάσσιες μεταφορές και αφετέρου να αποδεσμευτούν οι δυνατότητες που συνδέονται με την οικονομικό-κοινωνική ανάπτυξη, μέσω της δημιουργίας ενός βιώσιμου πολύ-τροπικού συστήματος μεταφορών στα εσωτερικά ύδατα της χώρας.
  • Προτάσεις για την προσέλκυση πιθανών επενδύσεων που θα ενδυναμώσουν την οικονομική κατάσταση στην περιοχή.
  • Παρακολούθηση και αξιολόγηση της διαδικασίας έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι η μελέτη παράγει απτά αποτελέσματα και δίνει πρακτικές και εφαρμόσιμες πληροφορίες και συμβουλές στο ΚΜΑ.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΙΜΕΤ ήταν υπεργολάβος του Ελληνικού Νηογνώμονα, συντονιστή του έργου.

 

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:
Γωγώ Αυφαντοπούλου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310 498 457

Άννη Κορτσάρη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 211 10 69594

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.