.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ. -PSO
Τίτλος: Αποτίμηση Κρατικών επιχορηγήσεων και πολιτικών παροχής δημόσιων υπηρεσιών επιβατικών Μεταφορών με όλα τα μέσα. Αξιολόγηση αποτελεσμάτων περιόδου 2013 - 2016 και υποστήριξη προγραμματισμού για τα έτη 2016 - 2020
Διάρκεια: 6 μήνες (17/10/2016 – 31/03/2017)

Περιγραφή: Το έργο εστίασε στη συλλογή και επεξεργασία στοιχείων που αφορούν:

  • υποχρεώσεις παροχής Υπηρεσιών Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος - ΥΓΟΣ από όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην εφαρμογή τους
  • κάθε μορφής κρατικές επιδοτήσεις/αποζημιώσεις, οι οποίες διασφαλίζουν την αποδοτική λειτουργία φορέων/ εταιρειών που παρέχουν επιβατικές υπηρεσίες σε αστικό/ υπεραστικό επίπεδο της χώρας προς όφελος του επιβατικού κοινού.

Αρχικά, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ.), δημιουργήθηκε το δίκτυο φορέων που εμπλέκονται σε υπηρεσίες παροχής δημόσιας υπηρεσίας, και οι εκπρόσωποι τους κλήθηκαν να συμμετέχουν τόσο στην αποστολή των σχετικών δεδομένων, όσο και στις διαβουλεύσεις που ακολούθησαν προκειμένου να συζητηθούν και να εγκριθούν τα αποτελέσματα του έργου. Αυτά αφορούσαν την εκπόνηση των κάτωθι παραδοτέων:
ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ 1: «Διαχρονική εξέλιξη απαιτήσεων παροχής υπηρεσιών δημοσίου συμφέροντος στις μεταφορές το οποίο θα παρουσιάζει τα συγκεντρωμένα στοιχεία διαχρονικής εξέλιξης»
ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ 2: «Απαιτήσεις παροχής υπηρεσιών δημοσίου συμφέροντος στη χώρα σε μελλοντικό χρονικό ορίζοντα»

Στόχοι: Σκοπός του έργου ήταν η υποστήριξη της εκτίμησης της μελλοντικής ανάγκης εφαρμογής όλων των τύπων κρατικών επιδοτήσεων/ αντισταθμιστικών καταβολών/ παροχών δικαιωμάτων μετακίνησης σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και η διαμόρφωση επικρατέστερων σεναρίων εξέλιξης αυτών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ΥΓΟΣ.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΙΜΕΤ ανέλαβε , σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ.), τη συλλογή των δεδομένων. Επίσης, εκπόνησε τα παραδοτέα ενώ συμμετείχε σε όλες τις διαβουλεύσεις με τους φορείς, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του έργου.

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Δρ. Γεωργία Αϋφαντοπούλου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310 498 457

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.