.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: CAPITAL
Τίτλος: Collaborative cApacity Programme on ITS Training-educAtion and Liaison
Διάρκεια: 36 μήνες (01/10/2016 – 30/09/2019)

Περιγραφή: Το CAPITAL είναι ένα έργο που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα HORIZON 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός συνεργατικού προγράμματος ανάπτυξης ικανοτήτων για τους επαγγελματίες στο τομέα της ανάπτυξης των Συνεργατικών Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (C-ITS). Το έργο CAPITAL αναπτύσσει μια ανοιχτή πλατφόρμα που προσφέρει εκπαιδευτικές ενότητες, πρακτική εκπαίδευση σε 6 πόλεις και δραστηριότητες ευαισθητοποίησης και διασύνδεσης με επίκεντρο τα οφέλη των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ITS).
Το έργο CAPITAL εστιάζεται στην κατανόηση των αναγκών κατάρτισης τόσο για τους δημόσιους όσο και για τους ιδιωτικούς φορείς. Επίσης, το έργο CAPITAL ενισχύει τις παιδαγωγικές ευκαιρίες για εκπαιδευτές να πειραματιστούν και να αξιολογήσουν διαφορετικές διαδικτυακές μαθησιακές προσεγγίσεις με πιο ευέλικτες μορφές μάθησης και αξιολόγησης που περιλαμβάνουν μοντέλα μάθησης που βασίζονται τόσο στο κοινό όσο και στο περιεχόμενο. Τέλος, το έργο CAPITAL αναπτύσσει νέους τρόπους εκπαίδευσης μέσω επιδείξεων πεδίου κι επιδείξεων σε τοπικούς πιλότους.

Στόχοι: Οι στόχοι του έργου CAPITAL είναι:

 • Δημιουργία μιας πλατφόρμας για επαγγελματίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στα C-ITS μέσω της δημιουργίας συνεργιών με τις υπάρχουσες περιφερειακές, ευρωπαϊκές και διεθνείς δραστηριότητες. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με 13 κράτη μέλη, τοπικές αρχές και ενώσεις και σταθερά θα αυξηθεί σε 60 πόλεις, 28 κράτη μέλη και 30 εμπορικούς φορείς. Υπάρχει επίσης ένα σχέδιο για την ανάπτυξη ενός σχεδίου κοινοτικής δέσμευσης μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, καθώς και εργαλεία για τη μέτρηση των αποτελεσμάτων/ επιπτώσεων αυτής της δέσμευσης.
 • Προσδιορισμός κι αξιολόγηση των αναγκών σε ικανότητες και των γνωστικών χασμάτων και περιορισμών των επαγγελματιών στον τομέα των C-ITS. Οι ανάγκες και τα κενά αναλύονται από μελέτη γραφείου των Οδηγιών της ΕΕ, από τα αποτελέσματα παρόμοιων έργων και από τα αποτελέσματα των εργαστηρίων/ σεμιναρίων.
 • Ανάπτυξη ενός εγχειριδίου για τη εκπαίδευση αναφορικά με την ανάπτυξη των ITS με μελέτες περιπτώσεων κι υποστήριξη της διαδικασίας λήψης αποφάσεων για την ανάπτυξη των C-ITS.
 • Σχεδιασμός, εφαρμογή κι αξιολόγηση του συνεργατικού προγράμματος ανάπτυξης ικανοτήτων σε 6 Ευρωπαϊκές πόλεις. Το πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης των ITS έχει σχεδιαστεί σε τρία επίπεδα εκπαίδευσης και ανάπτυξης για τους εκπαιδευόμενους αλλά και τους εκπαιδευτές. Επίσης, το πρόγραμμα ανάπτυξης ικανοτήτων υλοποιείται σε 6 ευρωπαϊκές πόλεις για τα τρία επίπεδα κατάρτισης και ανάπτυξης.
 • Ανάπτυξη στρατηγικής ευαισθητοποίησης των χρηστών και προώθηση του συνεργατικού προγράμματος ανάπτυξης ικανοτήτων σε άλλους ενδιαφερόμενους φορείς πάνω στα ITS.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΙΜΕΤ ως εταίρος του έργου έχει αναλάβει τις παρακάτω δραστηριότητες:

 • Ανάπτυξη διαδικτυακού εγχειριδίου για την ανάπτυξη των ITS
 • Ανάπτυξη εκπαιδευτικού και ενημερωτικού υλικού για ITS για τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές
 • Ορισμός των στρατηγικών ανάπτυξης ικανοτήτων για την ανάπτυξη των ITS
 • Οργάνωση εκδηλώσεων επίδειξης για τους τελικούς χρήστες και τους εμπορικούς φορείς
 • Αξιολόγηση του επιπέδου της ευαισθητοποίησης και της ζήτησης για τεχνολογίες C-ITS
 • Ευρωπαϊκή και Διεθνής Συνεργασία προβολής για τις επιχειρήσεις και την επιστήμη
 • Συνεργατικό πρόγραμμα για την εκμετάλλευση των στρατηγικών ανάπτυξης ικανοτήτων
 • Συμμετοχή σε εκδηλώσεις

 

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:
Παναγιώτης Ιορδανόπουλος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310 498 443

Ευάγγελος Μητσάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310 498 459

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.