.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: CROCODILE 2 project
Τίτλος έργου: «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF 2014-2020)
Διάρκεια: 11 μήνες (01/01/2018 – 01/12/2018)

Περιγραφή: Το έργο CROCODILE 2 αποτελεί συνεργασία δημόσιων φορέων, διαχειριστών του οδικού δικτύου και παρόχων υπηρεσιών πληροφόρησης σχετικά με την κυκλοφορία, από 13 Κράτη Μέλη, τα οποία δεσμεύτηκαν να δημιουργήσουν και να λειτουργήσουν την υποδομή για ανταλλαγή δεδομένων, βασισμένη στο πρότυπο DATEX II. Η υποδομή αυτή θα χρησιμοποιηθεί για την ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών μεταξύ των εμπλεκόμενων ενδιαφερόμενων φορέων, με σκοπό την παροχή εναρμονισμένων υπηρεσιών πληροφόρησης για διασυνοριακά ταξίδια κατά μήκος του άξονα που καλύπτει το έργο. Οι εταίροι του έργου συνεργάζονται για τη βελτίωση της διασυνοριακής κυκλοφορίας μέσω εφαρμογής εναρμονισμένων και συγχρονισμένων εφαρμογών ITS στους κεντρικούς διαδρόμους της περιοχής (Core and Comprehensive network).

Στόχοι: Το έργο CROCODILE 2 στοχεύει στην ανταλλαγή ποιοτικών και αξιόπιστων δεδομένων, που διατίθενται από τους φορείς εκμετάλλευσης των οδών και τους ενδιαφερόμενους φορείς, με σκοπό τη δημιουργία υπηρεσιών πληροφόρησης σχετικών με την οδική ασφάλεια και τη στάθμευση φορτηγών.
Οι κύριοι στόχοι του έργου CROCODILE 2 είναι:

  • Ανάπτυξη υποδομών (π.χ. κόμβοι DATEX ΙΙ) και διαδικασιών (π.χ. ανταλλαγή δεδομένων) σύμφωνα με τις ανάγκες που αναγνωρίζονται στις «Κατ΄ εξουσιοδότηση Οδηγίες της ΕΕ» 885/2013, 886/2013 και 962/2015 με σκοπό να αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη των υπηρεσιών.
  • Ανάπτυξη υποδομών και διαδικασιών με σκοπό να διασφαλιστεί η πρόσβαση, η ανταλλαγή και η επικαιροποίηση των οδικών και κυκλοφοριακών δεδομένων για την παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο,
  • Παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης στους οδηγούς φορτηγών σχετικά με τη διαθεσιμότητα των χώρων στάθμευσης κατά μήκος του διαδρόμου που καλύπτει το έργο,
  • Ανάπτυξη υπηρεσιών για την πληροφόρηση των χρηστών σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας με την εφαρμογή διασυνοριακών εφαρμογών ITS για ταξιώτες,
  • Σχεδιασμός, ανάπτυξη και λειτουργία των Εθνικών Σημείων Πρόσβασης και (National Access Point-NAP) και προσδιορισμός των Εθνικών φορέων (National Body-NB).

Στο έργο CROCODILE 2 συμμετέχουν χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης για τη διασφάλιση συντονισμένης διαχείρισης και ελέγχου κυκλοφορίας, με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας κατά μήκος τριών κύριων οδικών διαδρόμων (Baltic – Adriatic, Rhine – Danube, Orient-East-Med).
Συμμετέχουσες χώρες: Αυστρία, Κύπρος, Τσεχία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία και Σλοβενία.
Συνδεδεμένα κράτη μέλη: Αλβανία, Ουγγαρία, Σλοβακία.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το Ελληνικό Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι ο εθνικός συντονιστής για την Ελληνική πλευρά, με το Ε.Κ.Ε.Τ.Α. – Ι.ΜΕΤ., το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Εγνατία Οδός Α.Ε. και το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας να είναι οι φορείς υλοποίησης των δραστηριοτήτων του έργου.

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Δρ. Ευάγγελος Μητσάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310 498 459

Δρ. Γεωργία Αϋφαντοπούλου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310 498 457

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.