.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

ibikeshare logo

ibikeshare cost

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συνχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ).

Ακρωνύμιο: iBikeShare
Τίτλος έργου (ελληνικά): Ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής υπηρεσίας για την υποστήριξη της λειτουργίας συστημάτων κοινοχρήστων ποδηλάτων

Διάρκεια: 36 Μήνες (01/06/2018 - 31/05/2021)

Περιγραφή: Τα συστήματα κοινόχρηστων ποδηλάτων διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο συγκοινωνιακό σχεδιασμό των σύγχρονων πόλεων και συμβάλλουν στην αειφορία και βιωσιμότητα στις μεταφορές. Αντικείμενο του έργου iBikeShare αποτελεί η υποστήριξη των διαχειριστών συστημάτων κοινόχρηστων ποδηλάτων για τη λήψη βέλτιστων αποφάσεων σε ζητήματα σχεδιασμού και διαχείρισης. Για τον σκοπό αυτά στα πλαίσια του έργου επιδιώκεται η ανάπτυξη των κατάλληλων εργαλείων και μηχανισμών για την αξιοποίηση δεδομένων που προέρχονται από τη λειτουργία συστημάτων κοινόχρηστων ποδηλάτων, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές όπως αυτή της παιχνιδοποίησης (gamification), μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η διαδραστική προσέγγιση και επικοινωνία με χρήστες από διαφορετικές ομάδες, με διαφορετικές συνήθειες και υπό διαφορετικές συνθήκες.

Στόχοι: Το έργο iBikeShare έχει ως στόχο την ανάπτυξης μιας ολοκληρωμένης υπηρεσίας για την υποστήριξη του σχεδιασμού, της διαχείρισης  και της χρήσης συστημάτων κοινοχρήστων ποδηλάτων, έτσι ώστε να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που παρέχονται από τα συστήματα κοινόχρηστων ποδηλάτων και να προσελκύσουν νέους χρήστες. Απώτερος στόχος του έργου είναι να υπηρετήσει τις αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και πιο συγκεκριμένα να συμβάλλει στην προώθηση του ποδηλάτου ως ένα μέσο μεταφοράς που μπορεί να εξυπηρετήσει καθημερινές μετακινήσεις, και όχι μόνο μετακινήσεις για λόγους αναψυχής.

Συντονιστής του έργου είναι το EKETA/IMET, ενώ εταίροι του έργου είναι:

  • η εταιρία BRAINBOX Α.Ε.,
  • η εταιρία OTO Α.Ε.


Υπεύθυνοι επικοινωνίας:

Δρ. Γεωργία Αϋφαντοπούλου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+302310498457

Κατερίνα Χρυσοστόμου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+302310498442

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.