.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: SUMI
Τίτλος έργου (ελληνικά): Τεχνική υποστήριξη για τον υπολογισμό Δεικτών Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Διάρκεια: 24 Μήνες (27.12.2017 - 26.12.2019)

Περιγραφή:

Προκειμένου η Ευρώπη να καταφέρει να επιτύχει τους πολιτικούς στόχους της, κρίνεται σημαντικό οι πόλεις πρέπει να παρακολουθούν το αντίκτυπο των πολιτικών τους μέσω εργαλείων παρακολούθησης και κατάλληλων συνόλων δεικτών. Μόνο αυτό θα επιτρέψει στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε αστικές περιοχές και σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο να παρακολουθήσουν την πρόοδο και να αναπτύξουν πιο αποτελεσματικές και βασισμένες σε στοιχεία παρεμβάσεις.

Στόχοι:

Το έργο SUMI έχει ως στόχο την παροχή τεχνικής υποστήριξης για τον υπολογισμό ενός συνόλου δεικτών που σχετίζονται με τις αστικές μεταφορές και την κινητικότητα σε περισσότερες από 50 μεγάλες και μικρότερες αστικές περιοχές της ΕΕ.

Οι κύριες δραστηριότητες του έργου σχετίζονται με:

  • Παροχή συγκεκριμένων και συνεκτικών μεθοδολογιών για τη συλλογή, εναρμόνιση και ανάλυση δεδομένων. Αυτό περιλαμβάνει τον ορισμό ενός "συμβούλου" για κάθε δείκτη, δηλαδή ενός εμπειρογνώμονα αναφοράς ικανό να επιλύσει όλα τα συναφή τεχνικά ζητήματα.
  • Παροχή τεχνικής υποστήριξης στις αστικές περιοχές και συστηματική συλλογή των πρακτικών εμπειριών. Οι " urban area coaches" που έχουν καθοριστεί έχουν την ευθύνη να δημιουργήσουν άμεσες σχέσεις μεταξύ της κοινοπραξίας του έργου και των αστικών περιοχών και να βοηθήσουν τις διοικήσεις των πόλεων να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δεδομένα.
  • Διεξαγωγή διαβουλεύσεων, ανάπτυξη ικανοτήτων και διάδοση δράσεων που απευθύνονται σε θέματα τόσο εντός όσο και εκτός του έργου
  • Εκπόνηση ρεαλιστικών, εναρμονισμένων και ορθών συστάσεων για περαιτέρω βελτίωση και επέκταση του συστήματος δεικτών.

 

To έργο έχει ανατεθεί από την Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών (DG MOVE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε κοινοπραξία με επικεφαλής την Rupprecht Consult και τους TRT, TM Leuven, Polis, Eurocities και UITP.

Το ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ υποστηρίζει την κοινοπραξία του έργου με το ρόλο του ‘Urban Area Coach’ για τις αστικές περιοχές που έχουν επιλεγεί σε Βουλγαρία, Κύπρο και Ελλάδα.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:
Δρ. Γεωργία Αϋφαντοπούλου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+302310498457

Κατερίνα Χρυσοστόμου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+302310498442

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.