.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: RAIN-EX
Τίτλος έργου: Προστασία της οδικής υποδομής από πλημμύρες μέσα από προσέγγιση βασισμένη στην ανάλυση κινδύνου
Διάρκεια: 23 μήνες (01/09/2014 - 31/08/2016)

Περιγραφή & Στόχοι: Το έργο έχει στόχο τη διασφάλιση της διαθεσιμότητας των υποδομών μεταφορών σε σχέση με τους φυσικούς κινδύνους, ιδιαίτερα σε ακραίες βροχοπτώσεις, μέσα από ένα σχέδιο με βάση τον κίνδυνο του πρώην. Επί του παρόντος, η προστασία της υποδομής των χερσαίων μεταφορών βασίζεται στην ντετερμινιστική άποψη σχετικά με την ανάπτυξη ακραίων καιρικών φαινομένων στο μέλλον (HQ100, HQ1000, κλπ). Οι πρόσφατες πλημμύρες σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη το 2013 έχουν δείξει, ότι αυτές οι προσεγγίσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την πραγματική κατάσταση με ολοκληρωμένο τρόπο. Σήμερα, ο σχεδιασμός της υποδομής σε σχέση με ακραία καιρικά φαινόμενα είναι ανεξάρτητος από την κρισιμότητα των υποδομών αυτών. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία προσέγγιση που βασίζεται στον κίνδυνο, αλλά μάλλον μια γενική εκτίμηση. Ο κίνδυνος των συγκεκριμένων υποδομών δεν λαμβάνεται υπόψη. Ως εκ τούτου, υπάρχει μια εμφανής ανάγκη για μια νέα μεθοδολογία η οποία επιτρέπει τον εντοπισμό των υποδομών ζωτικής σημασίας σε σχέση με τις πλημμύρες, λαμβάνοντας υπόψη της διαχείριση του κινδύνου. Τα ερωτήματα που τίθενται και θα εξεταστούν είναι: - Ποιες είναι οι κρίσιμες υποδομές; - Πώς μπορούν να αναγνωριστούν; Τα αποτελέσματα αυτής της εξέλιξης θα συνδυαστούν σε μία προσέγγιση με βάση τον κίνδυνο για την αξιολόγηση του σχεδιασμού των υποδομών κατά μήκος ενός ποτάμιου συστήματος και την ανάπτυξη ενός εργαλείου υποστήριξης αποφάσεων για τους ιδιοκτήτες και τους φορείς εκμετάλλευσης των υποδομών αυτών. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.rainex-project.eu/

Ρόλος ΙΜΕΤ: Εταίρος

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Ευάγγελος Μητσάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ. +30.2310.498459

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.