.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: EasyTrip
Τίτλος έργου: Easytrip : GR-BG-MOBILITY SOLUTIONS
Διάρκεια: 24 μήνες (16/02/2012 - 15/02/2014)

Περιγραφή: Τη τελευταία δεκαετία παρατηρείται αύξηση των μετακινήσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Η αύξηση αυτή είναι ιδιαίτερα εμφανής κατά τη διάρκεια των διακοπών και των σαββατοκύριακων και οφείλεται κυρίως σε ταξίδια αναψυχής από και προς τουριστικούς προορισμούς των δύο κρατών. Οι περισσότεροι μετακινούμενοι χρησιμοποιούν τα Ιδιωτικής Χρήσης οχήματά τους καθώς δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου, τη συμφόρηση σε τμήματα του οδικού δικτύου και τις πιθανές καθυστερήσεις στη διασυνοριακή περιοχή.
Κύριος σκοπός του έργου EASYTRIP είναι να παρέχει επαρκείς υπηρεσίες κινητικότητας και προσβασιμότητας στους μετακινουμένους, ώστε τα ταξίδια τους να είναι ασφαλέστερα και πιο άνετα στο Εθνικό αλλά και το τοπικό Οδικό Δίκτυο. Επιπλέον, το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη των διασυνοριακών περιοχών, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών καθώς επίσης και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής επιρροής.

Το έργο EASYTRIP απαρτίζει εταίρους με αξιόλογη εμπειρία σε παρόμοια θέματα. Επιπλέον λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την πράσινη κινητικότητα (COM-2007-551) και χρησιμοποιώντας εκτεταμένα τα Ευφυή Συστήματα Κινητικότητας(COM-2009-490), το έργο θα παρέχει τις υπηρεσίες του μέσω μιας ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας καθώς επίσης και μέσω εφαρμογών για έξυπνες συσκευές κινητής τηλεφωνίας προσαρμοσμένων στις ανάγκες των περιοχών που συμμετέχουν σε αυτό.
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες για τους μετακινούμενους θα περιλαμβάνουν: προηγμένες πληροφορίες μετακίνησης, πράσινες διαδρομές (περιβαλλοντικά φιλική δρομολόγηση), πληροφορίες για τις συνθήκες κυκλοφορίας και άλλες πληροφορίες σχετικά με την προσβασιμότητα. Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του έργου Easytrip θα παρέχονται μέσω εφαρμογών για έξυπνες συσκευές κινητής τηλεφωνίας τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της μετακίνησης και θα υποστηρίζονται από τον ΚΟΜΒΟ ΙΜΕΤ , ένα ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης στον τομέα των μεταφορών που ανήκει και λειτουργεί στο ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ. Εκτός από τη διαχείριση του έργου , οι εταίροι θα είναι υπεύθυνοι για τον καθορισμό και την ανάλυση των αναγκών των χρηστών του συστήματος, τη συλλογή των απαραίτητων δεδομένων , την ανάπτυξη των απαιτούμενων υπηρεσιών, την πιλοτική δοκιμή του συστήματος, τη νλειτουργική βιωσιμότητα του συστήματος και τέλος την προώθηση του έργου και τη διάχυση των αποτελεσμάτων του.

Τα αποτελέσματα του έργου θα επηρεάσουν τους επισκέπτες και τη καθημερινή ζωή των κατοίκων καθώς θα βελτιωθούν οι συνθήκες μετακίνησης, θα αυξηθεί η οδική ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της περιοχής επιρροής, θα προωθηθεί η πράσινη και βιώσιμη κινητικότητα και θα αναβαθμιστούν ευρύτερα οι περιοχές που συμμετέχουν στο έργο.

Στόχοι: Κύριος σκοπός του έργου EASYTRIP είναι να παρέχει επαρκείς υπηρεσίες κινητικότητας και προσβασιμότητας στους μετακινουμένους, ώστε τα ταξίδια τους να είναι ασφαλέστερα και πιο άνετα στο Εθνικό αλλά και το τοπικό Οδικό Δίκτυο. Επιπλέον, το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη των διασυνοριακών περιοχών, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών καθώς επίσης και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής επιρροής.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΙΜΕΤ είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του έργου.

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Γεωργία Αϋφαντοπούλου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310498451

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.