.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: FUTUREMED
Τίτλος έργου: Σύστημα υποστήριξης πληροφόρησης διακίνησης εμπορευμάτων και επιβατών για την ενίσχυση της βιωσιμότητας και της ανταγωνιστικότητας των συστημάτων διασύνδεσης λιμένων – ενδοχώρας στην περιοχή της Μεσογείου
Διάρκεια: 36 μήνες (01/6/2012 – 31/05/2015)

Περιγραφή: Το έργο FUTUREMED είναι ένα από τα στρατηγικά έργα του προγράμματος διακρατικής συνεργασίας MED. Aποσκοπεί στην ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας των Μεσογειακών λιμένων μέσα από την αξιοποίηση τεχνολογικών και διαδικαστικών καινοτομιών με στόχο την βελτίωση της προσβασιμότητας των Μεσογειακών λιμένων και την διασφάλισης της βιώσιμης ανάπτυξης των μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Το έργο επαφίεται σε τρεις τομείς του στρατηγικού προγράμματος MED, τις επιβατικές, τουριστικές και εμπορευματικές μεταφορές επικεντρώνοντας στην υλοποίηση διαλειτουργικών πληροφορικών συστημάτων για την βελτίωση της διαχείρισης και την μείωση των εξωτερικών συνεπειών και επιπτώσεων των μεταφορών (externalities). Μέσα από την ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων - υπηρεσιών πληροφόρησης κινητικότητας (infomobility), μελετών και μιας σειράς πιλοτικών δράσεων το έργο στοχεύει στον περιορισμό των παραγόντων που αποτελούν τροχοπέδη στην προσβασιμότητα των λιμένων, στη βελτίωση της συνδεσιμότητας αυτών με την ενδοχώρα και στην ενίσχυση της ελκυστικότητας των Μεσογειακών λιμένων.

Στόχοι: Τεχνολογικές λύσεις με στόχο :

  1. Την ενίσχυση της διαφάνειας της αλυσίδας θαλασσίων- σιδηροδρομικών μεταφορών
  2. Την παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης κινητικότητας (infomobility services) στον τομέα των επιβατικών μεταφορών και της κρουαζιέρας.
  3. Τη βελτίωση επικοινωνίας-πληροφόρησης σε θέματα διοικητικών διαδικασιών με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας
  4. Μελέτες, έρευνες και εξειδικευμένες λύσεις- προτάσεις για συγκεκριμένες εφοδιαστικές αλυσίδες (π.χ. αγροτικών τροφίμων)
  5. Ειδικό παρατηρητήριο για τη συλλογή και καταγραφή πολιτικών, πρωτοβουλιών και λύσεων ειδικών θεμάτων επιβατικών, εμπορευματικών και συνδυασμένων μεταφορών σχετικών με τις δράσεις του έργου
  6. Εθνικές επιτροπές εμπειρογνωμόνων σε θέματα θαλασσίων και συνδυασμένων μεταφορών στην Μεσόγειο

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΙΜΕΤ είναι Εταίρος του έργου.

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Γεωργία Αϋφαντοπούλου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310498451

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.