.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: LOGINN
Τίτλος έργου: Προώθηση της καινοτομίας στον τομέα των logistics
Διάρκεια: 30 μήνες (01/10/2012 - 31/03/2015)

Περιγραφή & Στόχοι: Το έργο LOGINN – Προώθηση της καινοτομίας στον τομέα των logistics, στοχεύει στον καθορισμό ενεργειών για την μείωση του κενού που υφίσταται σήμερα μεταξύ καινοτόμων πιλοτικών εφαρμογών και λύσεων έτοιμων για την αγορά. Το πρόβλημα αυτό παρουσιάζεται οξύτερο στον τομέα των logistics, αφενός λόγων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του κλάδου (μεγάλη κατάτμηση, πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έντονη πίεση μείωσης κόστους) και της έλλειψης ενημέρωσης σχετικά με καινοτόμες εφαρμογές.
Το έργο LOGINN ακολουθεί μια ολιστική προσέγγιση, η οποία λαμβάνει υπόψη τις τρεις αλληλοενισχυόμενες διαστάσεις της καινοτομίας στον τομέα των logistics: καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα (business models), καινοτόμες πρακτικές (logistics practices) και καινοτόμες τεχνολογίες (ICT).
Κύριο αποτέλεσμα του έργου πρόκειται να αποτελέσει ο καθορισμός μιας δέσμης ενεργειών (Logistics Innovation Action Plan) για την ενίσχυση της υιοθέτησης καινοτόμων λύσεων από τον επιχειρηματικό κόσμο, με έμφαση στις διατροπικές μεταφορές. Βασικό εργαλείο για την επίτευξη του στόχου αυτού αποτελεί η ανάπτυξη και χρήσης μιας διαδραστικής πλατφόρμας (Virtual Arena) για την ενεργή συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών (χρήστες και πάροχοι υπηρεσιών logistics, δημόσιες αρχές, δυνητικοί επενδυτές, ερευνητικοί φορείς).

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΙΜΕΤ είναι Εταίρος του έργου.

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Γεωργία Αυφαντοπούλου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310498451

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.