.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: CommINSAFE
Τίτλος έργου: CommutINg with ShAred mobility covid-FrEe
Διάρκεια: 6 μήνες (01/07/2020 – 31/12/2020)

Περιγραφή: Στην μετά COVID εποχή, οι λύσεις κινητικότητας πρέπει να ανταποκρίνονται σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η εξασφάλιση ασφαλών, από άποψη υγείας, μετακινήσεων. Οι λύσεις της κινητικότητας διαμοιρασμού μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην παρεμπόδιση της εξάπλωσης του COVID, σε αντίθεση με τους μαζικούς τρόπους μεταφοράς, όπου η κοινωνική απόσταση είναι συχνά ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο. Η ανάγκη για ασφαλή μετακίνηση αυξάνεται σε χώρους εργασίας όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός εργαζομένων και η δημόσια συγκοινωνία δεν αποτελεί αξιόπιστη λύση. Το έργο CommINSAFE αναπτύσσει και εισάγει στην αγορά μια υψηλής ποιότητας τεχνολογική λύση που αποτελείται από μια κινητή εφαρμογή για ‘’κοινές’’ υπηρεσίες κινητικότητας συνδυασμένη με ένα σύστημα διαχείρισης δεδομένων για εγκαταστάσεις απολύμανσης. Οι λύσεις διαμοιρασμού του αυτοκινήτου ή των διαδρομών καθώς και οι υπηρεσίες κινητικότητας κατά παραγγελία προσφέρονται ως κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις της δημόσιας συγκοινωνίας. Οι παραπάνω υπηρεσίες σε συνδυασμό με τη χρήση των συστημάτων απολύμανσης για τα οχήματα που χρησιμοποιούνται (είτε με απολύμανση κατά παραγγελία σε εξωτερικές εγκαταστάσεις είτε με τη χρήση μονάδων συνεχούς απολύμανσης που τοποθετούνται στο εσωτερικό των οχημάτων) δοκιμάστηκαν πιλοτικά στη Θεσσαλονίκη και στο Sant Cugat del Vallès. Το έργο συμβάλλει στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης μεταξύ των χρηστών, καθώς οι συνεπιβάτες βρίσκονται σε καθημερινή επαφή στο χώρο εργασίας τους και επομένως η ανιχνευσιμότητα πιθανών συμβάντων μόλυνσης είναι εφικτή χάρη στη δυνατότητα προ κράτησης της υπηρεσίας. Η παροχή των υπηρεσιών διαμοιρασμού του έργου CommINSAFE στοχεύει στη στήριξη τόσο των τοπικών δημόσιων αρχών ώστε να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις ανάγκες των μετακινούμενων στην μετά COVID εποχή όσο και των επιχειρήσεων να εξασφαλίσουν την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων τους.

Στόχοι:

  • Ανταπόκριση στις ανάγκες των μετακινούμενων στην μετά COVID εποχή.
  • Παροχή λύσεων ‘’κοινής’’ κινητικότητας για οικοσυστήματα συνδυασμένες με συστήματα απολύμανσης των οχημάτων.
  • Ενθάρρυνση των μετακινούμενων για τη χρήση υπηρεσιών διαμοιρασμού προβάλλοντας παράλληλα και τα σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη.
  • Μείωση του άγχους των μετακινούμενων λόγω της συνύπαρξης με αγνώστους στα ίδια οχήματα.
  • Επίτευξη γρήγορης ανιχνευσιμότητας πιθανών συμβάντων μόλυνσης.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το IMET είναι ο Συντονιστής εταίρος του έργου και συντονιστής της πιλοτικής εφαρμογής στη Θεσσαλονίκη.

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Δρ. Josep Maria Salanova Grau
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310 498 433

 

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.