.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: CERBERUS
Τίτλος έργου: Ανάπτυξη Συστήματος Ασύρματης Ανίχνευσης και Υποστήριξης Λήψης Αποφάσεων Διατήρησης της Καταναλωτικής Ασφάλειας Ευπαθών Προϊόντων κατά τη Μεταφορά και Αποθήκευση
Διάρκεια: 24 μήνες (05/08/2021 – 04/08/2023)

Περιγραφή: Στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο και δυναμικά εξελισσόμενο οικονομικό περιβάλλον, τα διεθνοποιημένα δίκτυα εφοδιαστικών αλυσίδων αντιμετωπίζουν πολυάριθμες προκλήσεις που απειλούν να διαταράξουν τις επιχειρησιακές τους δραστηριότητες, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την λειτουργία τους και συνεπώς, την ασφάλεια των προϊόντων που διαχειρίζονται. Στο πλαίσιο αυτό, η δυναμική παρακολούθηση της κατάστασης των προϊόντων σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας αποτελεί δυνητικό μέσο διασφάλισης της ακεραιότητάς τους καθώς δίνει στον ιδιοκτήτη την δυνατότητα να ενεργήσει άμεσα σε περίπτωση έκτακτου γεγονότος προλαμβάνοντας περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις στην ακεραιότητα του. Το έργο CERBERUS αναπτύσσει ένα ολιστικό σύστημα διατήρησης της καταναλωτικής ασφάλειας των ευπαθών προϊόντων σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής τους αλυσίδας, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ακεραιότητα και την ασφαλή ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στα λειτουργικά μέρη του συστήματος. Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο του έργου αναπτύσσονται: i) συσκευή ασύρματης ανίχνευσης των τιμών των προδιαγραφών ασφαλείας του ευπαθούς φορτίου καθώς και της τοποθεσίας του, ii) ασφαλείς διασυνδέσεις (secure APIs) με τις βάσεις δεδομένων του συστήματος και iii) πλατφόρμα παρακολούθησης της τήρησης των τιμών των προδιαγραφών ασφαλείας του ευπαθούς φορτίου.

Στόχοι: Οι βασικοί στόχοι του έργου είναι:

  • Ανάπτυξη ασύρματων αισθητήρων μίας χρήσης με χαμηλό κόστος ανίχνευσης
  • Ανάπτυξη προσαρμοστικών ασύρματων αισθητήρων με δυνατότητες θερμικής διείσδυσης
  • Ανάπτυξη πλατφόρμας παρακολούθησης
  • Ανάπτυξη τεχνολογίας ασφαλούς ανταλλαγής και αποθήκευσης δεδομένων ανίχνευσης

Ρόλος ΙΜΕΤ: To IMET συμμετέχει στο έργο ως εταίρος, θα αναλύσει την βιβλιογραφία και θα αναγνωρίσει σε συνεργασία με τους άλλους εταίρους τις απαιτήσεις των τελικών πελατών και θα προχωρήσει στην ανάπτυξη των αλγορίθμων που θα αναγνωρίζουν διακυμάνσεις στις τιμές των προδιαγραφών ασφαλείας των μεταφερόμενων προϊόντων καθώς επίσης θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της πλατφόρμας παρακολούθησης.

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Δρ. Γεωργία Αϋφαντοπούλου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310 498 457

 

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.