.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

strass in greece logo

Ακρωνύμιο: SSTPAs in Greece
Τίτλος έργου: Ανάπτυξη εννιά Ασφαλών και Προστατευόμενων Χώρων Στάθμευσης φορτηγών και επαγγελματικών οχημάτων (SSTPAs) στην Ελλάδα
Διάρκεια: 17 μήνες (01/08/2020 – 31/12/2022)

Περιγραφή: Σκοπός του έργου είναι η αντιμετώπιση της έλλειψης Ασφαλών και Προστατευόμενων Χώρων Στάθμευσης φορτηγών και επαγγελματικών οχημάτων (SSTPAs) στην Ελλάδα και η βελτίωση της ασφάλειας κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου.

Στο έργο θα αναπτυχθούν εννέα [9] SSTPAs στην Ελλάδα, πιστοποιημένα στο επίπεδο “Silver” με συνολικά 182 θέσεις στάθμευσης φορτηγών. Οι εννέα χώροι αυτοί θα είναι είτε νέες κατασκευές, είτε μετασχηματισμοί και επεκτάσεις υφιστάμενων χώρων στάθμευσης σε Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) και θα βρίσκονται σε πέντε [5] σημεία κατά μήκος του κύριου άξονα «Ανατολή - Ανατολική Μεσόγειος» (Orient/ East-Med core network corridor) του ΔΕΔ-Μ. Επιπλέον, θα αναπτυχθεί μια πλατφόρμα e-Service με σκοπό τη βελτιστοποίηση της χρήσης των ανωτέρω SSTPAs και την κάλυψη των απαιτήσεων του κατ΄ Εξουσιόδοτηση Κανονισμού 885/2013 της ΕΕ.

Στόχοι: Κύριοι στόχοι του έργου είναι οι ακόλουθοι:

  • Η ανάπτυξη 9 Ασφαλών και Προστατευόμενων Χώρων Στάθμευσης φορτηγών και επαγγελματικών οχημάτων (SSTPAs) στην Ελλάδα.
  • Η πιστοποίηση όλων των SSTPAs στο επίπεδο “Silver” σύμφωνα με την Μελέτη της Ε.Ε. για τους Ασφαλείς και Προστατευόμενους Χώρους Στάθμευσης Φορτηγών (MOVE/C1/2017-500),
  • Η ανάπτυξη πλατφόρμας e-Service (back-office platform, mobile phone application και internet-based platform) με σκοπό την αύξηση της χρήσης των SSTPAs και την παροχή δεδομένων πληροφόρησης σύμφωνα με τον Κατ΄ Εξουσιοδότηση Κανονισμό της Ε.Ε. 885/2013 και,
  • Η ανάπτυξη εργαλείου ανάλυσης δεδομένων (Data analytics tool) για υποστήριξη και βελτιστοποίηση της χρήσης των SSTPAs.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι ο συντονιστής του έργου και το ΙΜΕΤ είναι ένας από τους τρεις φορείς υλοποίησης του έργου. Είναι ο τεχνικός σύμβουλος του Υπουργείου στο έργο αυτό και είναι υπεύθυνο μεταξύ άλλων για την ανάπτυξη της e-Service πλατφόρμας, τον έλεγχο των εργασιών στα SSTPAs με σκοπό την πιστοποίηση τους σε επίπεδο Silver, τη διαμόρφωση της στρατηγικής για την προώθηση του έργου και των αποτελεσμάτων του και την προώθηση του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:
Δρ. Γεωργία Αϋφαντοπούλου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310 498 457
Αφροδίτη Σταμέλου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310 498 265

 

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.