.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

InterConnect plus logo

Ακρωνύμιο: Inter-Connect PLUS
Τίτλος έργου: Προώθηση των πολυτροπικών (επιβατικών) μεταφορών και αναζωογόνηση του σιδηροδρόμου στην περιοχή της Αδριατικής – Ιονίου PLUS
Διάρκεια: 6 μήνες (01/01/2022-30/06/2022)

Περιγραφή: Tο έργο Inter-Connect PLUS, αναπτύσσεται επί των αποτελεσμάτων του προηγούμενου έργου Inter-Connect, και στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της χρήσης εναλλακτικών προς το ΙΧ τρόπων μετακίνησης τόσο σε τοπικό-εθνικό επίπεδο όσο και σε υπερτοπικό καλύπτοντας την ανάγκη των χωρών της Αδριατικής – Ιονίου αλλά και της περιοχής ως σύνολο για μετάβαση σε μια ανταγωνιστική οικονομία χαμηλών επιπέδων εκπομπών άνθρακα. Ως έργο, φέρει τα αποτελέσματα του προκατόχου του ένα βήμα πιο μπροστά, ερευνώντας την επίδραση που είχε η πρόσφατη πανδημία (COVID-19) στις επιβατικές μεταφορές και ανανεώνοντας τα αποτελέσματα του προηγούμενου έργου προσμετρώντας την εν λόγω συνιστώσα.

Στόχοι: Αναλυτικότερα στους στόχους του έργου συγκαταλέγονται τα παρακάτω:

 • Διερεύνηση της επίδρασης της πανδημίας στις μετακινήσεις, στην παροχή μεταφορικών υπηρεσιών και στη συμπεριφορά των μετακινούμενων (πολιτικές, καλές πρακτικές, έρευνες μικρής κλίμακας)
 • Ανανέωση των προτάσεων του έργου Inter-Connect για την επόμενη ημέρα των αειφόρων επιβατικών μεταφορών στην περιοχή Αδριατικής – Ιονίου λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις και τις νέες συνθήκες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας
 • Ανανέωση του Inter-Connect toolkit, το οποίο είχε δημιουργηθεί κατά το προηγούμενο έργο, με τις νέες προσθήκες από τις παραπάνω δράσεις (http://interconnect.imet.gr/)
 • Ενδυνάμωση των ικανοτήτων φορέων στον σχεδιασμό των βιώσιμων επιβατικών μεταφορών (εκδηλώσεις, τεχνικά σεμινάρια, συνέδρια κ.α.).

Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από:

 • LP: Δήμος Ηγουμενίτσας (Ελλάδα)
 • PP2: Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ) – Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) (Ελλάδα)
 • PP3: Fondazione Istituto sui Trasporti e la Logistica ITL (Ιταλία)
 • PP4: Central European Initiative – Executive Secretariat CEI (Ιταλία)
 • PP5: Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane agencije - RDA LUR (Σλοβενία)
 • PP6: HŽ Putnički prijevoz d.o.o. - HZPP (Κροατία)
 • PP7: Ministria e lnfrastruktures dhe Energjise (Αλβανία)

Επιπλέον, η Ιταλική Περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνα (Emilia-Romagna Region – General Directorate for Territorial and Environmental safeguard) υποστηρίζει το έργο ως συνδεδεμένος φορέας (associated partner). Επίσημη ιστοσελίδα του έργου: https://interconnect.adrioninterreg.eu/

Επίσημη ιστοσελίδα του Προγράμματος: https://www.adrioninterreg.eu/

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:
Μαρία Μορφουλάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310 498 454

 

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.