.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: SCOPE
Τίτλος έργου: Διαμοιραζόμενες Υπηρεσίες για τη Διασύνδεση των Λειτουργιών Αποστολής και Μεταφοράς Εμπορευμάτων
Διάρκεια: 34 μήνες (09/09/2019 - 08/07/2022)

Περιγραφή: Το έργο πραγματεύεται την δημιουργία μίας καινοτόμα διακρατικής διαδικτυακής πλατφόρμας παροχής υπηρεσιών μεταφοράς εμπορευμάτων με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του κλάδου των οδικών εμπορευματικών μεταφορών στη διαμόρφωση του προτεινόμενου συστήματος. Η πλατφόρμα SCOPE φιλοδοξεί στην ανάπτυξη ενός ενισχυμένου περιφερειακού ανταγωνιστικού περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας υφιστάμενες τεχνολογίες/τεχνογνωσίες με τη μορφή μίας διαδικτυακής πλατφόρμας συντονισμού υπηρεσιών που θα συνδέει μεταφορείς και φορτωτές που δραστηριοποιούνται σε εθνικό και διαβαλκανικό επίπεδο. Οι υπηρεσίες αυτές αποσκοπούν στη μείωση των «κενών» εμπορευματικών διαδρομών και την ανάπτυξη της αποδοτικότητας και βιωσιμότητας πιθανών χρηστών στο τομέα των εμπορευματικών μεταφορών.

Στόχοι: Το έργο SCOPE επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μιας διαδικτυακής πλατφόρμας προηγμένων υπηρεσιών μεταφοράς εμπορευμάτων προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των εκπροσώπων του κλάδου των οδικών εμπορευματικών μεταφορών στην περιοχή των Βαλκανίων. Η προτεινόμενη πλατφόρμα αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της παραγωγικότητας, στη μείωση του κόστους μεταφοράς καθώς και στη μείωση του ποσοστού των «κενών» εμπορευματικών διαδρομών και παράλληλα να δημιουργήσει μία οντότητα παροχής υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας αξιοποιώντας υφιστάμενες γνώσεις/τεχνολογίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες των τοπικών φορέων που δραστηριοποιούνται στο τομέα των εμπορευματικών μεταφορών. Σημαντικό ρόλο στη δράση του έργου λαμβάνει η συνεχής συμμετοχή μιας κρίσιμης μάζας ενδιαφερόμενων φορέων (πιστοποιημένοι χρήστες) που θα χρησιμοποιούν την προτεινόμενη πλατφόρμα για το συντονισμό των εμπορευματικών τους συναλλαγών. Τελικώς, η πλατφόρμα SCOPE στοχεύει στην παροχή πρόσθετων υπηρεσιών όπως βελτιστοποίηση του κόστους μεταφοράς, ανίχνευση εμπορεύματος/φορτηγού, προσομοιωτής οδήγησης κλπ.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Συντονιστής εταίρος

Το ΙΜΕΤ συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα του έργου μαζί με το ΑΠΘ, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βουλγαρίας, το Περιφερειακό Σύλλογο Βιομηχάνων – Smolyan, τον Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Smolyan, τον Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Τιράνων και το Υπουργείο Υποδομών & Ενέργειας Αλβανίας. Ειδικότερα, το ΙΜΕΤ έχει αναλάβει δράσεις σχετικά με τον συντονισμό των τεχνικών, οικονομικών και διοικητικών δράσεων υλοποίησης του έργου, καθώς και την επιμέλεια των δράσεων ανάπτυξης της πλατφόρμας και των υπηρεσιών διαχείρισης εμπορευματικών συναλλαγών σύμφωνα με το μοντέλο SCRUM.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:

Δρ. Αφροδίτη Αναγνωστοπούλου

a.anagnostopoulou@certh.gr
 +30 212 1069 828

Αττίλα Άκατς
 
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
+30 211 0130 489

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.