.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: GREENBERTH
Τίτλος έργου: Ενίσχυση του Ρόλου που Διαδραματίζουν οι ΜμΕ στις Λιμενικές Κοινότητες αναφορικά με την Ενεργειακή Αποδοτικότητα των Λειτουργιών Ελλιμενισμού και τη Χρήση Περιβαλλοντικά Φιλικών Τεχνολογιών
Διάρκεια: 28 μήνες (02/02/2013 30/06/2015)

Περιγραφή: Σκοπός του έργου GREENBERTH είναι να ενθαρρύνει την ένταξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) στα σχέδια στρατηγικής ανάπτυξης των φορέων διαχείρισης λιμενικών εγκαταστάσεων, μελετώντας λεπτομερώς τις δυνατότητες βελτιστοποίησης της ενεργειακής αποδοτικότητας των λιμένων, τη δυνατότητα χρήσης περιβαλλοντικά φιλικών τεχνολογιών και την εφαρμογή τους, μέσω της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών και εμπειριών, σε έξι (6) λιμάνια της Μεσογείου. Οι φορείς διοίκησης και διαχείρισης των λιμένων ασκούν έντονη επιρροή στις επιχειρήσεις που συγκροτούν την επονομαζόμενη «Λιμενική Κοινότητα», οι οποίες καλούνται να αναβαθμίζουν συνεχώς τις διαδικασίες τους και τις τεχνολογίες που προσφέρουν, προσαρμόζοντας έτσι τα επιχειρηματικά τους μοντέλα στις συνθήκες της εσωτερικής και διεθνούς αγοράς. 36 Για το λόγο αυτό, το έργο GREENBERTH προτείνει την συμμετοχή πολυάριθμων φορέων για τον καθορισμό στρατηγικών σχεδίων μεταξύ των φορέων διαχείρισης των λιμένων και ενεργειακά αποδοτικών ΜμΕ.

Στόχοι: Οι βασικές δράσεις του έργου συνοψίζονται στις παρακάτω:

  1. Οι λιμενικές αρχές ως κύριοι φορείς διοίκησης και διαχείρισης των λιμένων θα συντονίσουν αναπτυξιακές ενέργειες με στόχο την βελτιστοποίηση της ενεργειακής αποδοτικότητας των λιμένων καθώς και την πιθανότητα εφαρμογής περιβαλλοντικά φιλικών τεχνολογιών αξιολογώντας διαθέσιμες τεχνολογικές λύσεις λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες των διάφορων φορέων που συγκροτούν μια Λιμενική Κοινότητα.
  2. Οι λιμενικές αρχές θα προωθήσουν την ανάπτυξη ΜμΕ ως ειδικών σε θέματα ενέργειας αναφορικά με λιμενικές λειτουργίες. Οι επιχειρήσεις αυτές θα παρέχουν σε μεγάλες εταιρίες διαχείρισης λιμένων και εφοδιαστικής, τεχνολογικές λύσεις για την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των λιμένων αξιολογώντας παράλληλα την τεχνική και οικονομική βιωσιμότητά τους.
  3. Οι λιμενικές αρχές θα υποστηρίξουν την συνεργασία ΜμΕ και μεγάλων εταιρειών διαχείρισης λιμένων και εφοδιαστικής καθώς και την ανταλλαγή γνώσεων και ικανοτήτων σχετικά με την διαχείριση, τον έλεγχο και τη συντήρηση των προτεινόμενων ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογικών λύσεων. Σκοπός αυτού είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις στην αγορά για τη συμμετοχή των ΜμΕ στις Λιμενικές Κοινότητες.
  4. Οι λιμενικές αρχές και οι ερευνητικοί εταίροι του έργου θα παρέχουν την υποστήριξή τους σε τεχνικά θέματα διευκολύνοντας την ενσωμάτωση των ΜμΕ στα αναπτυξιακά σχέδια των μεγάλων εταιρειών διαχείρισης λιμένων και εφοδιαστικής. Οι ΜμΕ θα έχουν άμεση επικοινωνία με αυτές τις εταιρείες καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου μέσω πολυάριθμων επικοινωνιακών δράσεων (ημερίδες, συναντήσεις, κτλ.).

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.greenberth.eu/

Ρόλος ΙΜΕΤ: Εταίρος

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Μαρία Μποϊλέ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ. +30.211.1069591

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.