.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: E-FREIGHT
Τίτλος έργου: Ευρωπαϊκές Δυνατότητες Ηλεκτρονικών Εμπορευματικών Μεταφορών για Συν-τροπικές Μεταφορές
Διάρκεια: 54 μήνες (01/01/2010 – 31/06/2014)

Περιγραφή: Στα πλαίσια του έργου, θα αναπτυχθεί μια πλατφόρμα ηλεκτρονικών εμπορευματικών μεταφορών η οποία θα υποστηρίξει τον σχεδιασμό, ανάπτυξη, εφαρμογή και συντήρηση σχετικών λύσεων. Η λειτουργικότητα της πλατφόρμας θα αξιολογηθεί μέσω μιας σειράς πιλοτικών εφαρμογών και δοκιμών σε επιχειρησιακό περιβάλλον.

Στόχοι: Το ερευνητικό έργο e-Freight στοχεύει να διευκολύνει τη χρήση διαφορετικών μέσων μεταφοράς τόσο μεμονωμένα όσο και σε συνδυασμό μεταξύ τους ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη και βιώσιμη χρησιμοποίηση των πόρων των Ευρωπαϊκών εμπορευματικών μεταφορών. Με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών εμπορευματικών μεταφορών:

  1. Οι χρήστες των μεταφορικών υπηρεσιών (φορτωτές, διαμεταφορείς, κτλ.) θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν τις καταλληλότερες αποκλειστικές ή συνδυασμένες μεταφορικές υπηρεσίες βάσει των αναγκών τους.
  2. Οι πάροχοι μεταφορικών υπηρεσιών σε όλα τα μέσα μεταφοράς θα παρέχουν πληροφορίες σχετικές με τις υπηρεσίες που προσφέρουν και θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν πληροφορίες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς εν μέσω του σχεδιασμού, εκτέλεσης και ολοκλήρωσης των μεταφορικών υπηρεσιών.
  3. Οι πάροχοι της μεταφορικής υποδομής θα έχουν τη δυνατότητα να διευκολύνουν τη βέλτιστη χρήση της ολοκληρωμένης μεταφορικής υποδομής και να υποστηρίξουν τους χρήστες των μεταφορικών υπηρεσιών παρέχοντάς τους σχετικές πληροφορίες αναφορικά με τη διαθέσιμη μεταφορική υποδομή και πώς μπορούν αυτοί να τη χρησιμοποιήσουν.
  4. Οι υπεύθυνοι φορείς για την διαμόρφωση της πολιτικής μεταφορών θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν, με τον πιο απλό τρόπο, την απαιτούμενη πληροφόρηση για την παρακολούθηση της συμμόρφωσης με τις τρέχουσες ρυθμίσεις και να ανταλλάξουν πληροφορίες με άλλες αρχές για την επίτευξη συνεργιών αναφορικά με τη περιβαλλοντική διαχείριση καθώς και τη διαχείριση της ασφάλειας

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΙΜΕΤ είναι Εταίρος του έργου.

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Μαρία Μποϊλέ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 211 1069 591

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.