.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: NEAR2
Τίτλος έργου: Network of European Rail Research Capacities
Διάρκεια: 24 μήνες (01/12/2012 - 30/11/2014)

Περιγραφή & Στόχοι: Το έργο NEAR2 στοχεύει στην δημιουργία ενός σιδηροδρομικού ερευνητικού δικτύου κατά μήκος της Ευρωασιατικής χερσαίας γέφυρας καθώς και στην εγκαθίδρυση μιας αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των ερευνητικών κέντρων που ασχολούνται με τις σιδηροδρομικές μεταφορές, προκειμένου να προωθήσει την έρευνα και την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών. Το Δίκτυο αυτό θα αξιοποιήσει τις συμπληρωματικές δυνάμεις των συνεργαζομένων φορέων και εμπειρογνωμόνων για την εκπόνηση συντονισμένης και ολοκληρωμένης έρευνας και για την υποστήριξη των δυνατοτήτων του σιδηροδρομικού τομέα, σε στρατηγικό, τακτικό και επιχειρησιακό επίπεδο.

Το Δίκτυο σιδηροδρομικής έρευνας που θα δημιουργηθεί, θα αξιοποιήσει την δομή και τα επιτεύγματα του υφιστάμενου Ευρωπαϊκού Δικτύου Σιδηροδρομικών Ερευνών Αριστείας (EURNEX), κατά μήκος της Ευρωασιατικής χερσαίας γέφυρας, εμπλέκοντας με τον τρόπο αυτό όλα τα υπάρχοντα ερευνητικά κέντρα σε μια συνεχή και εποικοδομητική διεθνή συνεργασία.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΙΜΕΤ είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του έργου.

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Μαρία Μποϊλέ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 211 1069 591

 

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.