.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: Μελέτη Π.Σ.Χ.Ε.Μ.
Τίτλος έργου: Μελέτη Προσδιορισμού συνολικού κόστους αστικών και υπεραστικών εμπορευματικών μεταφορών
Διάρκεια: 3 μήνες (14/11/2012 – 14/02/2013)

Περιγραφή & Στόχοι: Λαμβάνοντας υπόψη το γενικότερο πλαίσιο των οδικών εμπορευματικών μεταφορών στην Ελλάδα καθώς και τις ανάγκες των επαγγελματιών του κλάδου, η παρούσα μελέτη στοχεύει στο να θέσει μια αναλυτική και τεκμηριωμένη βάση για τον υπολογισμό του λειτουργικό κόστους φορτηγού οχήματος για μια συγκεκριμένη, αστική ή υπεραστική, εμπορευματική μεταφορά. Μέσω της ανασκόπηση της διεθνούς βιβλιογραφίας και την επικύρωση των ευρημάτων με επαγγελματίες του κλάδου, η παρούσα μελέτη παραθέτει με λεπτομέρεια τα επιμέρους στοιχεία που συνθέτουν το λειτουργικό κόστος κατηγοριοποιημένα σε τρεις ενότητες:

  1. γενικά στοιχεία για την περιγραφή της εξεταζόμενης εμπορευματικής διαδρομής και του φορτηγού οχήματος,
  2. παράμετροι που συνθέτουν το σταθερό λειτουργικό κόστος του υπό εξέταση φορτηγού οχήματος και
  3. παράμετροι που συνθέτουν το μεταβλητό λειτουργικό κόστος του φορτηγού οχήματος.

Βάσει των παραπάνω στοιχείων δύναται να υπολογιστεί το συνολικό λειτουργικό κόστος του υπό εξέταση φορτηγού οχήματος όπως παρουσιάζεται και στα τέσσερα παραδείγματα που παρατίθενται στο τέλος της παρούσας μελέτης προς διευκόλυνση της χρήσης του εργαλείου που αναπτύχθηκε και για την καλύτερη κατανόηση της όλης διαδικασίας.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΙΜΕΤ είναι υπεργολάβος του έργου.

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Μαρία Μποϊλέ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 211 1069 591

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.