.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: CARE
Τίτλος έργου: Καθαρές Αεροδιαστημικές Περιοχές
Διάρκεια: 3 μήνες (01/03/2013 - 31/05/2013)

Περιγραφή: Θέμα μελέτης: Προτάσεις και πολιτικές για την ενίσχυση της «Περιβαλλοντικής Διατροπικότητας Αερολιμένα - ΠΔΑ» για την μεταφορές επιβατών και εμπορευμάτων μέσω της συμμετοχής ερευνητικών κέντρων και Μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η μελέτη συνοψίζει το έργο προηγούμενων εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων σχετικά με την διατροπικότητα των μεταφορών, ώστε να προσδιορίσει και να αναλύσει τις κύριες παραμέτρους της «Περιβαλλοντικής Διατροπικότητας Αερολιμένα».

Στόχοι: Οι κύριοι στόχοι του έργου ήταν οι εξής:

  • Να προσφέρει μια state of the art βιβλιογραφική αναφορά για τα κύρια θέματα που αφορούν την διατροπικότητα αερολιμένα και τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές.
  • Να προτείνει έναν νέο ορισμό για την διατροπικότητα στους αερολιμένες, η οποία να λαμβάνει υπόψη περιβαλλοντικά στόχους και ονομάζεται «Περιβαλλοντική Διατροπικότητα Αερολιμένα».
  • Να προτείνει δείκτες για την αξιολόγηση της Περιβαλλοντικής Διατροπικότητας Αερολιμένα ώστε να είναι εφικτή η συγκριτική αξιολόγηση των αερολιμένων.
  • Χρήση των προτεινόμενων δεικτών αξιολόγησης στον Διεθνή Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος με σκοπό την επικύρωση της μεθοδολογίας.
  • Να αναγνωρίσει τους σχετικούς εμπλεκόμενους που σχετίζονται με την προώθηση της διατροπικότητας στους αερολιμένες, δίνοντας έμφαση στο τρόπο εμπλοκής τους και τον ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και των ερευνητικών κέντρων.
  • Να αναλύσει ποσοτικά τους κύριους εμπλεκόμενους στο τομέα των αερομεταφορών με σκοπό την δημιουργία ενός χάρτη αλληλεπίδρασεων και σχέσεων σχετικά με τα συμφέροντα, τη δύναμη και τους στόχους αυτών.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΙΜΕΤ είναι Υπεργολάβος του έργου.

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Μαρία Μποϊλέ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 211 1069 591

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.