.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

logos

drive it project logo

Ακρωνύμιο: DRIVE-IT (ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟ)
Τίτλος έργου: Δυναμική Δρομολόγηση Διασυνδεδεμένων Οχημάτων και Έξυπνων Φαναριών Κυκλοφορίας
Διάρκεια: 24 μήνες (04/06/2018 - 03/06/2020)

Περιγραφή: Το έργο πραγματεύεται τη δημιουργία ενός συστήματος μεγάλης κλίμακας το οποίο θα καθοδηγεί τα οχήματα στον προορισμό τους χρησιμοποιώντας δυναμική δρομολόγηση με κατανεμημένο τρόπο. Το αντικείμενο του προτεινόμενου ερευνητικού έργου είναι η δημιουργία ενός τεχνολογικά προηγμένου συστήματος δρομολόγησης οχημάτων, το οποίο εξελίσσεται δυναμικά ενσωματώνοντας την έλευση νέων πληροφοριών από αισθητήρες στο οδικό δίκτυο ή την ανανέωση πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο. Ο βασικός στόχος του συστήματος είναι η αποτελεσματική καθοδήγηση των οχημάτων αξιοποιώντας δυναμική πληροφόρηση και ταυτόχρονα εξασφαλίζοντας διάφορους επιχειρησιακούς περιορισμούς. Το έργο εκμεταλλεύεται τις αναπτυσσόμενες τεχνολογίες car-to-car communication (VANETS: Vehicular Ad hoc Networks) και ΙοΤ (Internet of Things) για να δημιουργήσει ένα σύστημα δρομολόγησης υψηλής τεχνολογίας. Ειδικότερα, θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις ευφυών συστημάτων στα φανάρια κυκλοφορίας που προσδιορίζουν την επόμενη διαδρομή (επιλογή οδού) για το κάθε όχημα με βάση τις ουρές των οχημάτων που εμφανίζονται στο οδικό δίκτυο και το χρόνο προσπελασιμότητας σε κάθε οδό. Με τον τρόπο αυτό, τα οχήματα θα επικοινωνούν μέσω εκτεταμένης χρήσης διατάξεων ασύρματης επικοινωνίας, ώστε να ενημερώνονται για την επόμενη «καλύτερη» οδό που θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους. Το προτεινόμενο σύστημα αναμένεται να οδηγήσει σε ελαχιστοποίηση του χρόνου διαδρομής, καθώς και στην αντίστοιχη μείωση των ρύπων που προκαλούνται από τα οχήματα.

Στόχοι: Το έργο DRIVE-IΤ εστιάζει στην αυτοματοποίηση των οχημάτων και υποστηρίζει την κυκλοφορία τους στο οδικό δίκτυο με τη χρήση δυναμικών κατανεμημένων αλγορίθμων, ώστε να παρέχεται η βέλτιστη δρομολόγηση όλων των οχημάτων κάθε τύπου (όπως επαγγελματικοί στόλοι οχημάτων, ηλεκτρικά οχήματα, συμβατικά αυτοκίνητα, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς) ακολουθώντας ένα συνεργατικό μοντέλο για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών της.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου DRIVE-IT.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Εταίρος
Το ΙΜΕΤ συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα του έργου μαζί με το ΑΠΘ και την εταιρεία τεχνολογιών περιβάλλοντος DRAXIS A.E. Ειδικότερα, το ΙΜΕΤ έχει αναλάβει δράσεις σχετικά με την ανάπτυξη του αλγορίθμου για τη δρομολόγηση των οχημάτων (δηλαδή την κατάλληλη σειρά των πελατών για εξυπηρέτηση από τα οχήματα με βάση τους επιχειρησιακούς περιορισμούς τους), καθώς και δράσεις της πιλοτικής εφαρμογής με σκοπό τη δοκιμή του προτεινόμενου συστήματος σε οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:
Δρ. Αφροδίτη Αναγνωστοπούλου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 212 1069 828

Άγγελος Αγγελακάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 231 0498 485

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.