.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: i4Df
Τίτλος έργου: Υποδομή για το Mέλλον (Infrastructure for the Future)
Διάρκεια: 24 μήνες (01/10/2018- 30/09/2020)

Περιγραφή: Το έργο infra4Dfuture (i4Df) είναι μια Δράση Συντονισμού και Υποστήριξης (CSA) που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 (H2020) (Αρ. Χρηματοδότησης 824269), διάρκειας 24 μηνών (01/10/2018 - 30/09/2020). Ο κύριος στόχος της πρωτοβουλίας infra4Dfuture είναι η ανάπτυξη μιας βασικής στρατηγικής και ενός συντονιστικού μηχανισμού που βασίζεται στη ζήτηση για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών μεταφορών, συμπεριλαμβανομένου ενός κοινού στρατηγικού οράματος σχετικά με τις μελλοντικές δυνατότητες υποδομής και κοινών οδών ανάπτυξης και εφαρμογής καινοτομίας. Ο μηχανισμός και η στρατηγική αναπτύσσονται με κοινό, μακροπρόθεσμο όραμα σχετικά με τις μελλοντικές δυνατότητες υποδομής (έως το 2040) και περιλαμβάνουν τους πιο σημαντικούς τομείς εστίασης στην καινοτομία και τους μελλοντικούς στόχους που πρέπει να ληφθούν υπόψη για χρηματοδότηση και υλοποίηση. Η πρωτοβουλία infra4Dfuture επικεντρώνεται στην καινοτομία και την υλοποίηση υποδομών μεταφορών για οδικές, σιδηροδρομικές, πλωτές και αεροπορικές μεταφορές επιβατών και εμπορευμάτων από την προέλευση στον προορισμό. Αντιμετωπίζοντας μια ποικιλία αναδυόμενων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή, η ανθεκτικότητα, η γήρανση των υποδομών, η συντήρηση, η ψηφιοποίηση, ο αυτοματισμός, η ενέργεια και η ηλεκτροδότηση, οι Eθνικές Aρχές Yποδομής Mεταφορών (NTIA) έχουν επείγουσες απαιτήσεις για καινοτομία στις υποδομές. Λαμβάνοντας υπόψη τους μεγάλους χρόνους κύκλου στη διαχείριση των υποδομών και την ταχεία αυξανόμενη πίεση από αυτές τις προκλήσεις, υπάρχει ανάγκη για γρήγορη παράδοση έτοιμων προς υλοποίηση, οικονομικά αποδοτικών καινοτόμων λύσεων που ταιριάζουν με τις απαιτήσεις του NTIA που κατασκευάζουν από κοινού το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (ΤΕΝ-Τ).

Στόχοι: To i4Df περιλαμβάνει 20 εταίρους από 17 χώρες, 19 από τους οποίους είναι Εθνικές Αρχές Υποδομών Μεταφορών (NTIA), ενώνοντας τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη:

  • Στρατηγικού μηχανισμού συντονισμού με στόχο την παροχή συντονισμένης συνεργασίας και συνεργασίας σε ένα χαρτοφυλάκιο σχετικών ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών καινοτομίας
  • Κοινού στρατηγικού οράματος για τις μελλοντικές δυνατότητες υποδομής, κάθε ικανότητα περιλαμβάνει μια σειρά τομέων εστίασης και καινοτομίας

Το infra4Dfuture βασίζεται σε μια υγιή και συνεκτική διαδικασία διαβούλευσης και διαλόγου με τα σχετικά ενδιαφερόμενα μέρη. Αυτή η διαδικασία θα δομηθεί σε μια ακολουθία στρατηγικών διασκέψεων, λήψης αποφάσεων και μιας υποστηρικτικής τακτικής ακολουθίας εργαστηρίων και περιφερειακών εκδηλώσεων.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ είναι επικεφαλής του πακέτου εργασίας με τίτλο: «Ενθάρρυνση της καινοτομίας και της εφαρμογής μέσω της επικοινωνίας, της εκμετάλλευσης και της διάδοσης». Ο στόχος αυτού του πακέτου εργασίας είναι να υποστηρίξει την ευαισθητοποίηση, την εμπιστοσύνη, την κατανόηση και την υποστήριξη των σχετικών ενδιαφερομένων για τον μηχανισμό συντονισμού. Οι σχετικοί στόχοι είναι:

  • Ο συντονισμός και η διευκόλυνση στην εξωτερική επικοινωνία με την ευρύτερη ομάδα ενδιαφερομένων.
  • Η δημιουργία ευαισθητοποίησης και δέσμευσης για τη διαδικασία μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών και άλλων εμπλεκόμενων εταίρων.
  • Η διάδοση στόχων, προσέγγισης, αξιολόγησης γνώσεων και μεταφοράς.
  • Η αποτελεσματική δικτύωση με σχετικούς φορείς και ενδιαφερόμενους φορείς.
  • Η στήριξη στην διοργάνωση εργαστηρίων και εκδηλώσεων.

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Καθ. Μαρία Μποϊλέ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2111 069 591

 

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.