.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: ZEV-UP
Τίτλος έργου: Μικρού Μεγέθους Οχήματα Μηδενικών Εκπομπών για χρήση στο Αστικό Περιβάλλον
Διάρκεια: 42 μήνες (01/01/2024 – 30/06/2027)

Περιγραφή: Το ZEV-UP εισάγει στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων μια ευέλικτη, προσιτή οικογένεια οχημάτων μικρού μεγέθους. Η ευέλικτη πλατφόρμα του σασί περιλαμβάνει δύο παραλλαγές μεταξονίου: ένα αναβαθμίσιμο διθέσιο και ένα τετραθέσιο, προσαρμόσιμο επίσης για εμπορική χρήση (συμπεριλαμβάνοντας κι ένα κομψό pick-up), εξυπηρετώντας τόσο τη μεταφορά επιβατών όσο και εμπορευμάτων σε διαφορετικές παραλλαγές. Η καινοτόμα προσέγγιση αντιμετωπίζει το κύριο πρόβλημα του κόστους και της απόδοσης των μπαταριών. Η τιμή πώλησης του οχήματος δεν περιλαμβάνει το κόστος της μπαταρίας, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να εγγραφούν σε υπηρεσία μπαταρίας, εξασφαλίζοντας άνετη αντικατάσταση όταν αυτό είναι απαραίτητο. Η δέσμευσή του έργου στη βιωσιμότητα επεκτείνεται στην επαναχρησιμοποίηση μπαταριών για μη κρίσιμες εφαρμογές, προωθώντας το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας και μειώνοντας τα απόβλητα.

Στόχοι: Το έργο έχει τους ακόλουθους 6 στόχους:

  • Ανάλυση του τοπίου της αγοράς για BEV χαμηλού κόστους.
  • Ανάπτυξη μιας ευέλικτης πλατφόρμας και ενός επικεντρωμένου στον χρήστη επάνω τμήματος του σασί για ένα οικονομικό BEV.
  • Ανάπτυξη πρωτότυπων οχημάτων που ενσωματώνουν τεχνολογίες οικονομικών ZEV-UP.
  • Επικύρωση των οχημάτων του ZEV-UP μέσω δοκιμών στο πραγματικό κόσμο και ανατροφοδότησης από τους χρήστες.
  • Αξιολόγηση της αποδοχής και της απόδοσης των λύσεων ZEV-UP από τους χρήστες σε διάφορες αγορές και μοντέλα χρήσης.
  • Επιτάχυνση της υιοθέτησης της αγοράς των οχημάτων ZEV-UP.

Ρόλος ΙΜΕΤ: To IMET είναι υπεύθυνο για την ενότητα εργασίας που αφορά τη δοκιμή των οχημάτων σε πραγματικές συνθήκες (WP4).

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Δρ. Δημήτρης Μαργαρίτης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310 498 467

 

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.