.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: Egnatia Accidents
Τίτλος έργου: Υπηρεσία συλλογής και ανάλυσης δεδομένων τροχαίων ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της “Εγνατία Οδός Α.Ε.
Διάρκεια: 60 μήνες (01/01/2019- 31/12/2023)

Περιγραφή: Αντικείμενο του έργου είναι η συλλογή και ανάλυση δεδομένων τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της “Εγνατία Οδός Α.Ε.
Το ΕΚΕΤΑ/Ι.ΜΕΤ. καλείται να συλλέξει και να αναλύσει τα δεδομένα μέχρι εκατό (100) (σοβαρών) τροχαίων ατυχημάτων στο δίκτυο της ΕΟΑΕ τα οποία θα λάβουν χώρα στη διάρκεια πέντε (5) ετών από την υπογραφή της σύμβασης.
Στο πλαίσιο της παρούσας συνεργασίας διασφαλίζεται ότι, μέσω της επιστημονικής έρευνας και ανάλυσης ατυχημάτων, οι υπηρεσίες που παρέχουν οι δύο φορείς έχουν ως κοινό στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Στόχοι: Αναλυτικότερα, το έργο περιλαμβάνει:

  1. την αξιολόγηση του ιστορικού οδικών τροχαίων ατυχημάτων
  2. την ψηφιοποίηση των στοιχείων και ενσωμάτωσή τους σε βάση δεδομένων, βάσει αντίστοιχων ευρωπαϊκών προτύπων ή προγραμμάτων
  3. την εκπαίδευση προσωπικού για την καταγραφή και αποτύπωση στοιχείων των συμβάντων με στόχο την αξιόπιστη αναπαράστασή τους
  4. τη σύνταξη επιστημονικών λεπτομερών (εις βάθος) αναλύσεων και τεχνικών εκθέσεων ατυχήματος.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το ΙΜΕΤ είναι υπεργολάβος του έργου.

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Dr. Δημήτρης Μαργαρίτης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310 498467

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.