.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: NextETRUCK
Τίτλος έργου: Αποτελεσματική και προσιτή εφοδιαστική αλυσίδα μηδενικών εκπομπών μέσω των ηλεκτρικών φορτηγών επόμενης γενιάς
Διάρκεια: 42 μήνες (01/07/2022 – 31/12/2025)

Περιγραφή: Το NextETRUCK στοχεύει να αντιμετωπίσει διαφορετικές προκλήσεις βελτιστοποίησης σχετικά με την αυριανή αστική και περιαστική εφοδιαστική αλυσίδα για επαγγελματικά οχήματα μεσαίου μεγέθους, με μια προσέγγιση που είναι αξιόπιστη, ισχυρά ενσωματωμένη, προσιτή και αρκετά ευέλικτη ώστε να εφαρμόζεται εκ νέου σε διαφορετικές εφαρμογές μέσω ειδικών εργαλείων/μεθόδων. Το NextETRUCK προτείνει μια ιδέα που λαμβάνει υπόψη τη μετάβαση στα ηλεκτροκίνητα οχήματα, παρέχοντας ένα ισχυρό, προβλέψιμο και ασφαλές τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, ενσωματωμένο σε εξωτερικά συστήματα, ελκυστικό για μεγάλο φάσμα ενδιαφερομένων και οικονομικά αποδοτικό, επεκτάσιμο και αποδοτικό φάσμα μεσαίου τύπου επαγγελματικών οχημάτων.

Στόχοι: Ο βασικός στόχος του NextETRUCK είναι να διαδραματίσει πρωτοποριακό ρόλο στην απαλλαγή των στόλων οχημάτων από τον άνθρακα, επιδεικνύοντας ιδέες ηλεκτροκίνησης επόμενης γενιάς που αποτελούνται από ολιστικά, καινοτόμα, οικονομικά, ανταγωνιστικά και συνεργατικά οχήματα και οικοσυστήματα μηδενικών εκπομπών για τις μελλοντικές μεσαίες εμπορευματικές μεταφορές. Στοχεύει παράλληλα σε σημαντικό άλμα γνώσης σε επίπεδο εξαρτημάτων, οχημάτων, στόλου, υποδομής και οικοσυστήματος, μέσω καινοτομιών σε εξαρτήματα και αρχιτεκτονικές ηλεκτρονικών, έξυπνης υποδομής και διαχείρισης φόρτισης, βελτιωμένου θερμικού σχεδιασμού καμπίνας, συστημάτων διαχείρισης στόλου με IoT και ψηφιακών εργαλείων.

Ρόλος ΙΜΕΤ: To IMET είναι εταίρος του έργου και υπεύθυνο για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του, την εκτίμηση των επιπτώσεων που θα έχουν και της επίδρασης των επιτευγμάτων του έργου από την εφαρμογή τους σε ευρεία κλίμακα (Συντονιστής Πακέτου Εργασίας 8).

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Δρ. Δημήτρης Μαργαρίτης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310 498 467

 

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.