.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: E-DRIVETOUR
Τίτλος έργου: bEyonD the boRder of electrΙc VEhicles: an advanced inTeractive cOURse
Διάρκεια: 36 μήνες (01/01/2020 – 31/12/2022)

Περιγραφή: Το E-DRIVETOUR στοχεύει να αναπτύξει ένα προηγμένο διαδραστικό μάθημα (πρόγραμμα ERASMUS+) που σχετίζεται με τη Βιώσιμης Κινητικότητα (χρήση ηλεκτροκίνησης), που θα εκπαιδεύσει άτομα με τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για να εργαστούν στη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και στα Ultra Lightweight Vehicle (ULV) που περιλαμβάνει ηλεκτρικά ποδήλατα επιβατών και μεταφοράς φορτίου.

Το μάθημα έχει επίσης διαμορφωθεί για να τονώσει οριζόντιες ικανότητες όπως η αυξημένη αίσθηση πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας. Το μάθημα έχει σχεδιαστεί για να ακολουθεί τα πρότυπα πιστωτικών μονάδων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πιστωτικών Μονάδων (ECTS) για την αναγνώριση πιστοποίησης σε όλη την ΕΕ.

Το καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών αποτελείται από διαδραστικές μεθόδους διδασκαλίας και συνεργασίες με ειδικούς ακαδημαϊκούς και βιομηχανικούς οργανισμούς, προκειμένου να δοθεί στους φοιτητές ένα σταθερό υπόβαθρο για την έναρξη μιας γόνιμης καριέρας στον κλάδο.

Στόχοι: Το E-DRIVETOUR εστιάζει στα ακόλουθα:

  • Ανάπτυξη ενός καινοτόμου μαθήματος για τα Ηλεκτρικά Οχήματα για να συμπληρωθεί το κενό της αγοράς σε ειδικούς τεχνικούς που δημιουργήθηκε από την ταχεία ανάπτυξη αυτού του κλάδου.
  • Ενίσχυση των ευκαιριών συνεργασίας και κινητικότητας μεταξύ χωρών εταίρων, ιδίως μεταξύ χωρών της Νότιας Ευρώπης και της Βόρειας Ευρώπης.
  • Δημιουργία ενός αναγνωρισμένου μαθήματος από τον ακαδημαϊκό κόσμο και τη βιομηχανία σε όλη την ΕΕ, χρησιμοποιώντας το πιστωτικό σύστημα ECTS.
  • Εκσυγχρονισμός των εκπαιδευτικών τεχνικών των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τη δημιουργία διαδραστικών μεθόδων μάθησης και βιομηχανικών εργαλείων.
  • Δημιουργία ενός μαθήματος που μπορεί να αναπτυχθεί εύκολα για χρήση από άλλους εκπαιδευτικούς της ΕΕ.
  • Βάσεις για την ανάπτυξη ενός μεταπτυχιακού μαθήματος για την Ηλεκτροκίνηση σε ιδρύματα της ΕΕ.
  • Ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας χρησιμοποιώντας διαδραστικές μεθόδους διδασκαλίας και συμμετοχής που ενισχύουν την καινοτόμο σκέψη και την ανάδειξή τους σε αυτόν τον κλάδο.

Ρόλος ΙΜΕΤ: To IMET είναι εταίρος του έργου και υπεύθυνος δημιουργίας και διδασκαλίας τριών μαθημάτων.

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Δρ. Δημήτρης Μαργαρίτης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310 498 467

 

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.